FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazások


Edmundo 2005. November. 08. ( 19:49 )  


Esztergom

0%  
Olvasva a reakciódat Norbee értékelésére, rájöttem miért ilyen szűkös a szerkesztés...(értetlenül állok)
Nem helyes a kompozíció felbontása, annak érdekében, hogy a fotó beleférjen egy terjedelmi korlátba. Ilyenkor a kép felbontását kell leméretezni, és a kompozciót megtartani. 800x533 pixeles felbontásban vagy 600x400 as felbontásban biztosan fel lehet tölteni a képeket. Más szempontból is fontos, hogy ne óriási képeket tölts fel, hiszen akik kissebb felbontáson 1024*768 (vagy alatta) böngészik a fotóidat csak scrollozva tudják teljes méretben megtekinteni őket. Legközelebb erre is figyelj oda, és ne rontsd el a feltehetően jó kompozíciót!

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Köszönöm az értékelésed.    Legközelebb figyelek a részletekre.

Edmundo  2005. November. 08. ( 19:41 )  


Esztergom

0%  
Szép expozíció, ügyes az egyensúly a sötét és világos tónusok közt. Ellenben a szerkesztés nem túlzottan előnyös, sőt! Hihetetlen szűk, kétoldalt és fent. Olya annyira, hogy majd szét roppan az épület ebben a szorításban. Nyugodtan lehetett volna a 3:2 képaránnyal dolgozni, nem érzem indokoltnak a négyzetes formátumot. Egy ilyen ritmusos képhez nem illik, ilyen merev kompozció. A nézőpont nem különösebben érdekes, átlagos épületfotó...

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Köszönöm a tanácsokat. Tanúlni akarok sokat.

Edmundo  2005. November. 06. ( 22:56 )  


Sic gloria transit mundi

100%  
Tetszik, ha egy épület egészéből kiragadunk egy részletet, a kevesebb néha több. A szimmetrikus szerkesztés is tetszik, mert a kis ablakok változatossága megbontja ezt a szimmetriát, változatosságot ad. A keret szerintem felesleges, az ablakot jól keretezi a fal és a rajta lévő vonalak kimutatnak a képből, szabadjára engedik a gondolatokat. A keret lezárja az utat, visszaterel a képre és a kevés kevés marad. A vetett árnyék ráadásul jól kiemeli az ablakot a falból, ezt a hatást az erőteljes keret gyengíti.
Tetszetős felvétel. Kölön öröm, hogy fekete-fehér tónusok sokasága uralja a képet!

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Köszönöm az értékelésed

Edmundo  2005. November. 06. ( 22:19 )  


dead gardens

0%  
Tetszetős kompozíció. A távolba haladó vonalak, élek nincsenek egy síkban a nézőponttal ezért dinamikus látványt nyújt. Kétségtelen a kép erőssége az egyiránypontos perspektívában rejlik, vonza a szemet a fény az "út" végén de folyton folyton visszatérünk az élek mentén, de soha nem jutunk el abba a pontba ahol állunk. Ellenben az egy alulexponált kép szélein elvesznek a részletek, lehet érdemesebb lett volna hosszabb záridőt választani, több teret engedni a világosnak a kép egészén. A fekete-fehér színvilág jól visszaadja a hely hangulatát fokozza azt! Ügyes, tetszetős felvétel.

Edmundo

A képtulajdonos válasza
koszonom szepen! orulok, hogy elnyerte a tetszesedet :)

Edmundo  2005. September. 20. ( 21:20 )  


metro

80%  
Hmm... ez a lilás elszineződés, mondhatni illuminált! Ellenben az egyenes, feszes kompozíció ezzel teljesen ellentmond, ellentétes hatású. Érdekes tükörképet látunk, de a jobb oldali rész nagyon zavaros. A színek messze vannak a valóságtól, ami engem zavar. Sokat elvesz a kép értékéből ez a lilás fátyol...(fehéregyensúly fénycsőre állítva/helyszínen szürke lappal kalibrálva, mindenképp jobb eredményt adna), egy színhelyesebb képet többre tartanék.

Edmundo

A képtulajdonos válasza
direkt raktam ilyen szinure, mert eredeti szineiben semmi extra nem volt, ugy mindenki latja, ha az allomason jar, ff-ben is ez volt a helyzet, azt konnyu elkepzelni milyen, valami olyan szint akartam, ahogy nem lathatod a megallot a mindennapokban.....neked ez nem tetszik, ezt sajnalom, de ez igy van rendejen nem vagyunk egyformak.....koszi az ertekelest

Edmundo  2005. August. 10. ( 22:35 )  


Egy kis remény a rács mögül

100%  
Nagyon hatásos a deszaturált háttér előtt a szines virágmotívum. A kompozíció jól sikerült, bár kicsit soknak érzem a bal oldalt. A képoldalak arányát 4:3-hoz választottam volna. A keret egész jó, de a felirat semmiképp nem illik a képre. Összességében jó, csak az utómunka kivitelezése miatt a hangulat elvész...

Edmundo

A képtulajdonos válasza

Ez sima "fenykep formatum", es a harmadolasi szabalynak megfeleloen lett szerkesztve a a virag jobb odlalt. Ezt kompenzalni szolgal a szoveg, mert az a masik harmadon fekszik.

Koszi az ertekelest


Edmundo  2005. August. 10. ( 22:22 )  


Napraforgó

100%  
Ha nem tudod hova tenni akkor a konyhában a falon biztos jó helye lesz! Nagyszerű kompozíció, remek színek. Sugárzik belőle a vidámság!
Gratulálok!

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Vidám vagyok miután elolvastam és ismét ránéztem a képre!
Nagyon szépen köszönöm!

Edmundo  2005. August. 09. ( 20:47 )  


Omis látképe

0%  
Csek nekem tűnik ferdének?? Minden esetre nem tudom mire véni a víz dőlését. Kissé nyomott színek, enyhe alexpóval. Érdekesnek mondható, hogy a vár tövében található házak sátortetősek, cserepekkel míg távolabb a magasabb építmények lapostetősek. Igazából nem tartom sem különösnek, egyedinek sem. A gyászkeret sem az igazi! Összességében egy fotó a sok közül, semmi extra. Edmundo

A képtulajdonos válasza
nem nem csak a te sas szemed szúrta ki azt hogy ferde, mit gondolsz, mért nem 10es az átlaga? mert ferde...
a többi zöldséget köszönöm, nem kérek belőle

Edmundo  2005. August. 09. ( 20:29 )  


Városnézés

50%  
Ilyen helyzetekben sajnálom, hogy a gépemen nincs nagyobb látószögű állás a 35mm-esnél. Neked is jól jött volna (24-28mm körül). Hiányolom a hordalékhalmaz és a "kikötő" lemaradó részeit. Talán, ha máshogy komponálod és ezen részeket beleveszed a part és az ég rovására, jobban jársz. Egy próbát megért volna. A színek jelentősége elenyésző, ezért egy ff sem lett volna rossz választás. Érdekes látvány.

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Köszi Edmundó!

Edmundo  2005. August. 09. ( 20:19 )  


Ameddig a szem ellát II.

100%  
A kategóriával nem feltétlen értek egyet, de ha Rio, akkor Rio.
Szépen komponált kép, a part vonulatai jól vezetik a szemet. Telt, jókedvű színek, barátságos hely!
Nagyon tetszik! Gratulálok!

(Kezdem megszokni, hogy a gyászkeretek korát éljük, de lassan megértem miért. A fehér szegély jól elválasztja a keretet a képtől, de szerintem elég lenne egy pici fehér keret (mint most) és egy a jelenleginél kissé vastagabb paszpartu valami diszkrét, vékony szegéllyel. Falon így tudnám elképelni!)

A képtulajdonos válasza
Köszönöm, a keret tanácsot is.

Edmundo  2005. August. 09. ( 20:09 )  


miskolci utcakép

-  
Nem kifejezetten érdekes téma, de legalább jól kivitelezett. Lehet, hogy csak nekem nem mond sokat, így marad a dokumentarista jelleg, amit a ff hitelesít. Elég jól sikerült expozíciót ezzel a rikító fehér kerettel tönkrevágod, mert felhívod a figyelmet lényegtelen dolgokra. Diszkrét fehér körvonal és egy fekete háttér sokkal hatásosabb, kímélőbb lenne!

Edmundo

A képtulajdonos válasza
köszönöm az értélelést

Edmundo  2005. August. 09. ( 20:04 )  


Kalocsai Érseki Kastély II

0%  
Épületfotónál fontos az, hogy milyen hátteret biztosít az ég az épületnek. Jelen esetben unalmas, ami erősen rányomja bélyegét a képre. A színek élettelenek, kissé ellenfényes téma beleszürkül a környezetébe annak ellenére, hogy sárga. A szobor mint képelem a háttérbe olvadva, semmit nem tesz a képhez. Összességében elég szerencsétlen feltételek mellett készített fotó, nem is sikerül túl jól! Egy másik napszakban jobban jártál volna.

Edmundo

A képtulajdonos válasza
eleg sok hülyeséget sikerült összehoznod 5 perc alatt, ehhez gratulálok, legközelebb örülnék ha tartozkodnál és inkább átgondolnád szavaid súlyát pl saját tudásodhoz is

Edmundo  2005. August. 09. ( 19:54 )  


Parlament

25%  
Veszélyes téma! Sokat fotózzák így is, úgy is! Nehéz valami maradandót alkotni róla. A nézőpont nem a szokványos (Margit-híd budai hídfőétől kicsit a Batthyány tér felé, az alsó rakparton, ha nem tévedek). A felhők is sokat dobnak a kép hangulatán, valamint az akvarelles megjelenés is tetszik. Talán egy -0.3 de lehet -0.6 os expozíció korrekciót elviselt volna, mert néhol túl exponálódott (lehet csak én érzem így). Összességében egy jó kép, egy sokat fotózott témáról, elég egyedi.

(A gyászkeret jelentőségét itt sem értem!)

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Koszonom szepen az ertekelest!

Edmundo  2005. August. 09. ( 19:41 )  


Kupolák

-  
Érdekes összehasonlítás! Jó párbaállítás, bár szerintem a holdat lehet nem kellett volna ennyire kihangsúlyozni! Több teret engedtem volna az égnek és ez az óriás tojást egy kissebb szeletre cseréltem volna! Összességében jó észrevétel, de semmi kölönös!

Edmundo

A képtulajdonos válasza

Háát!

Szerintem túl szigorú voltál!


Edmundo  2005. August. 09. ( 19:31 )  


A fény és a város

100%  
Kellemes színhatások mellett, ügyesen komponáltad a képet, szépen egyensúlyban tartják a motívumok egymást. Tetszik! Gratulálok!

(a gyászkeret nem illik a képhez, falra sem így tenném)

Edmundo

A képtulajdonos válasza
Köszi. Van benne valami, de sajnos a keretezés nem erősségem.

Edmundo 2005. July. 21. ( 10:24 )  


a szomszéd rétje

-  

Talán kicsit túl nagy keret ez a témához! Szűkebb kivágással dolgoztam volna, úgy hogy a témára élesítek, vagy a lehető legszűkebb rekeszt használom (gondolom f8.0), a lehető legnagyobb mélységélesség eléréséhez. Az expozíciót is a témához állítanám, ha túl sötét lenne a keret akkor vakuval deríteném.

 

Idegen témákat kellett lőni Salföldön?? Nem ezen a bolygón élsz? Mi volt benne a nehéz? (komolyan érdekel)

 

Edmundo


A képtulajdonos válasza
Koszi, Kerdeseidre valaszolva, ezen a bolygon elek, de alapvetoen a nadtetos nepi rityentes nem a vilagom.

Edmundo 2005. July. 21. ( 10:17 )  


A Művészet hajója

50%  

>>> Spenót:

 

Szerintem nem ronda épület, sőt. Kifejezetten tetszetős, kellemes formavilága van KÍVÜLRŐL!

Belülről meg egyszerűen lehetetlen! Nincs még egy ilyen szörnyű elrendezésű valami a Földön! Szinte használhatatlan! A folyosók belmagassága nyomasztó, a felhasznált anyagok különbözősége borzasztó (mintha gyerekszobában járna az ember, már csak a kisautókat hiányolom a földről). Nem beszélve a helykihasználásról! A nézőtéren a vakhelyek száma jóval a normális felett van!

Érdekes, de manapság egyre terjedő be tegség, mind az építészetben, mind más formaterveknél a design előbbrevalósága a funkcionalitásnál! Sajnos!

 

>>> D'Artagnan:

(Most látom hogy polárszűrő volt a gépen, de nem sok hatással!)

 

Edmundo


A képtulajdonos válasza
Volt szerencsém belülről is látni-hallani.
Igazad van,kész csalódás a külsőhöz képest.

Edmundo 2005. July. 21. ( 10:05 )  


A Művészet hajója

50%  

Esetlennek látom a kompozíciót, maga az épület jó helyet foglal el a képen, ám az előtérben lévő képelemeket sikerült megcsonkítani. Gondolok itt az ívek illetve a sarkok eltávolítására, hiányoznak a kép egészéhez. Egy picit dől a kép balra, amivel teljessen ellentétben van a jobb-hátulra komponált épület, de még sem tart egyensúlyt vele, inkább zavaró. Főként a víz árulkodik erről a hibáról. Remek elgondolás, több kisseb hibával. A színei sajnos nem dobnak a hangulaton, inkább unalmas tónusok uralják a kép egészét! Esetleg egy polár szűrővel élénkíthetted volna a színeket (más napszak a maga fényviszonyaival, feltehetően jobb eredményt adna). Esetleg fekete-fehérben is elképzelhető lenne, erős fény-árnyék játékként! Sokkal többet látok mögötte mint amilyen valójában lett!

 

Edmundo


A képtulajdonos válasza
Köszönöm az észrevételt.Sok hibával de igen nagy lelkesedéssel készült egy frissen vásárolt géppel.
A következőnél már jobban odafigyelek a részletekre:)

Edmundo 2005. July. 18. ( 01:47 )  


...

-  

Képcím: távcső vagy látcső, de inkább utóbbi!


A képtulajdonos válasza
Köszi az ötleteket is, de már sikerült 1et kitalálnom!A címe:Kapu a tengerre!

Edmundo 2005. July. 18. ( 01:45 )  


...

-  

Ember és környezete. Ez inkább csak a környezete. A felesleges elemeket egy kissebb kivágással frappánsan megoldhattad volna. A nézőpontot úgy választanám, hogy teljesen átlássunk a csövön. Esetleg egy alak sem ártana a túloldalra (vagy valami más motívum), így a cső jól keretezné a képet. Vagy egy másik variáció szerint egy alak átnézhetne a csövön jobb oldalról (ekkor a képkivágást hagyhatnád), ami mindenképpen feldobná a képet. Az ff-et nem érzem indokoltnak, tény, hogy a sötét és világos tónusok közt nagy a kontraszt, amit személy szerint nagyon szeretek. Összességében picit unalmasnak tűnik, amin, mint már említettem, egy emberalak megjelenése segíthetne!

További jó felvételeket!

 

Edmundo 


A képtulajdonos válasza
Köszönöm a vélemyént!