FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Szabálymódosítás kéretik!
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazások

"nice"


A kép címe:"nice"
Felhasználó:Blume
Átlag: 10 ( Egyedi: 100% )
Publiklálva2008. 05. 16. 13:17
A kép értékelése lejárt!
Fényekvaku, ablak
Kategória: divatfotóFényképezőgép típusaCanon EOS 400D DIGITAL
ISO érzékenység200
Fókusztávolság38 mm
RekeszértékF/5
Záridő1/200 mp
Objektívkit
Szűrősoligor UV
VakuMetz Canon 58 AF-1
Képmanipuláló szoftverekphotoshop

igazából nem vagyok angolos, de a barátnőm , akiről ez a kép készült ő adta neki ezt a címet. Így sajnos pontos fordítást sem tudok. szerintem valami "tökéletes" vagy "hibátlan" lehet. :) de ez magyarul nem hangzik olyan jól. :) levágtam a széléből mert már szignózva volt.


A képet jelenleg nem tudod értékelni.

#11 2008. August. 20. ( 10:21 )  
ana buena;

szerintem semmi kreativitás nincs a képbe és köze sincs a divatfotóhoz...

Válasz:
oks. köszi. :)#10 2008. July. 29. ( 04:28 )  
piciart

szia!

Nos én Dobák Balázsal vagyok egy véleményen. Szóval nagyon nem akarom ismét elmondani amit ömondott csak röviden, épitő szándékkal! :]
Hiába jó a kivitelezés technikailag (Bár studió körülmények közt az UV szürő hasznalatát nem értem...) nem jó a kompozíció és a vágás is nagyon rosz! :/Mindenhol csonkol. A kéznél a bal vállnál a mellnél.
Énsem mondom azt h van tökéletes vágás, de van jó kompó és jó vágás! Neked ebben kellene fejlődnöd föként, az én véleményem szerint!
A másikmeg sajnos az h számomra olyan semmit mondo igy az egész kép. Te máshogy viszonyulsz hozzá. Meg minden képedhez máshogy fogsz mindíg! Neked a barátnöd van rajta aki a te kincsed...stb. de nekem pl mit akartál volna mutatni ezzel a képpel? egy momentum, egy érzés, egy üzenet nem jön a képről.Csak ott egy lány.
fuu még de sokmindent irnék mondanék jotanácsként, de már korán van azabaj. :D
Majd talán folyt köv.

Vedd ezen szavakat pusztán jószándékuan, épitőjellegel!

Üdv.
pici

Válasz:
Oksi. Várom a folytatást. :)#9 2008. June. 14. ( 19:25 )  
(Egyszerű) egyedi, 10
lori_atya
 

szia!
nagyon hangulatos portret sierult alkotnod szerintem, jo vagassal, szep szonekkel es a gyongysorok adnak a hangulathoz.

grat

udv, loriatya

Válasz:
Köszönöm! :)#8 2008. June. 08. ( 20:11 )  
Cselényi Zoltán

Szia!
Technikailag nagyon szép kivitelezés, mint ahogy a címe is: szép.
Nem tudom, hogy eredeti szándékod volt-e, hogy elfordul tőlünk a modell, de nekem nagyon hiányzik a szemkontaktus. Mert az igazán szép nő belülről szép, és ezt a szeme közvetíti leginkább.
Nem szereteném pontozni, inkább csak leírom a véleményem.
Hatalmas fejlődés látszik a képeidet megnézve, gratulálok !!

Válasz:

Igen, itt most szándékos volt, mert az esetek többségében a kamerába néz. De nem beállított szval nem mondtam neki, hogy forduljon el - de azt se hogy nézzen rám. :) Ált. őt nem kell "beállítgatni". Úgy mondanám ez így jött. Most úgy érzem egy ponton megakadtam, kellene fejleszteni obiban is meg szeretnék mini - stúdiót, de egyelőre ezekkel várnom kell. Pedig jelentkezőm lenne bőven. :)

 

Köszönöm a véleményed.

 

 
#7 2008. May. 16. ( 19:30 )  
(Egyszerű) egyedi, 10
JAndrás
 

Szia!
Korrekt, szép fotó. Ha portré lenne szóvá tenném, hogy a gyöngysor éles és nem a modell szeme... :) De ez nem portré, a divatfotó célja pedig, hogy egy ruhadarabot, egy kiegészítőt bemutasson, reklámozzon. A modell ilyenkor csupán másodlagos. Ha a gyöngysor bemutatása, reklámozása a cél, tökéletesen megoldottad.
A nice egyébként több jelentéssel is bír: szép, kedves, csinos, stb... a szövegkörnyezettől függ.
Üdv: András
Ui: Gratulálok a képhez, lehet, hogy újra sűrítem az ide való látogatást... :) pont az ilyen jellegű képek hiánya miatt hanyagoltam az utóbbi időben a phgs-t...

Válasz:

Köszönöm a részletes véleményt. Igyekszek, de nekem is van még mit tanulnom, leykának nagyon is igaza van. :) Én se mindig nézek fel ide, de nálam ez  inkább az időhiány miatt van. Viszont akad itt egy-két hasznos vélemény is amiből sokat lehet tanulni.

Köszi.

Üdv: Blume
#6 2008. May. 16. ( 18:14 )  
d b

részemről menthetetlen a kép. (hangsúlyozom, az én ízlésem szerint)

kéz. funkció: úgy, mint képi elem (elterel, ráterel, hangsúlyoz, bevezet, lezár, kitölt, ...stb)
most kifut, befut, majd megint ki. asszem, ez nem jó megoldás.
a gyöngysorral meg próbálkozni kell, mert nem ismerek dzsolidzsóker(ezt jól leírtam) elhelyezési sémát, csak azt látom, hogy most, így nem igazán jó (főleg a fej körül).

üdv

Válasz:
aham. hát akkor azt hiszem neked most nem tudok megfelelni ezzel a képpel. :) dehát nem lehet mindenkinek. azért köszi hogy leírtad amit gondolsz, még jól jöhet!#5 2008. May. 16. ( 17:40 )  
(Egyszerű) egyedi, 10
Club
 

Szép a modell. Grat.

Válasz:
Köszöni szépen. :)#4 2008. May. 16. ( 17:39 )  
d b

ne haragudj, de nekem erről a pózról a "Jól áll neki a halál(Death Becomes Her)" c. film ugrik be, amiben Meryl Streep és Goldie Hawn kitekert nyakkal szaladgálnak. :))))
na de ez vicc volt ám ;)

én ezt nem találom jó fotónak póz és kompozíció szempontjából. a fejfordítás erőltetettnek látszik, a fül fölöslegesen kapott hangsúlyt, a kéz funkciótlanul, esetlegesen van a képen "elhelyezve" és rosszul is van vágva. mellek is rossz helyen vágódtak. a gyöngysor jön-megy, a tekintetet inkább szétviszi, mint terelné. az összképet érdekes és szokatlan helyett, inkább elrontottnak érzékelem...

technikailag nincs vele probléma. a fények jók és helyesen exponáltak. a tónusok is megfelelőek.

kéretik tökéletesen laikus véleményként kezelni.
üdv

Válasz:
a vágással gyanítottam, hogy lesznek "gondok" de mostmár egyre inkább azt gondolom, hogy tökéletesen vágott kép nincs. nekem a keze volt gyanús, de lényegében nem foglalkozok már ezzel a ki hogy vágja meg a képet - témával, mert ahány ember annyi izlés. a beállításban semmi erőltetett nem volt egyszerűen lefeküdt a földre nyugisan lazán "ledobta maga mellé a kezeit". :) és tényleg funkciótlanul csak ott pihen mellette. ha neked "nyakatekert" :D oksi, de a kéz funkciótlanságába nem nyugszok. :)) ez miért baj? miért kell hogy funkciója legyen? a gyöngysort hogy helyeznéd el hogy ne vigye szét a tekintetet? ste hogy vágnád? (igazából erre már sok lehetőség nincs, mert azt hiszem kb ennyi a kép. talán még itt-ott nagyobb)#3 2008. May. 16. ( 17:12 )  
leyka

Blume, Te egy nagyon tehetséges fotós vagy, és ezt nagyon komolyan mondom.De ha a konvenciók mellett haladsz, csak követed a hamisságokat. Nem hiszem, hogy rászorulsz az én ötleteimre.
Egy biztos, nem hiszek a pózokban, a túlzottan sok fényben az ilyen képeknél, és mindig azt mondom, kevés fény, de az nagyon jó helyen legyen, a modell pedig ha tárggyá válik unalmas lesz.És valahol akkor lesz jó, ha az önkifejezés átjön a képből.
És ne gondold ezt, hogy mellébeszélek.Mondhatnék konkrét ötleteket is, ha nagyon akarod, de megbánnád, ha tényleg beválna.

Válasz:
Rendben, igazad van. :) Lehet kicsit időre lesz szükségem ehhez, de megoldom. És köszi mindent! :)#2 2008. May. 16. ( 16:59 )  
leyka

Ez nagyon profi tehnikailag, ha belegondolok pár csajosképre amit az oldalon eddig láttam stúdiófelvételekből, azoknál kategóriákkal jobb.
A bajom csak az, hogy még mindig a lányzó szépsége adja el a képet, vagyis mostmár csak egy kicsit vadabbbul kellene a beállításokat, vágásokat, élességet, talán mozdulatokat stbmert így csak tömegkép marad, amivel tele van a média.
remélem nem haragszol rám, amiért ezt írtam.
bocs leyka

Válasz:

értem persze. van egy-két kép róla amin már jobban pózolgatott és vele is épp azt beszéltük, hogy valamit újítani kellene. de nagyon ötletem nincs még erre. esetleg te tudsz tanácsot adni? vagy hogy hol lehetne ötleteket meríteni ilyenre...

köszi a véleményt! :)
#1 2008. May. 16. ( 15:48 )  
(Egyszerű) egyedi, 10
Caldera
 

Tényleg Nice a barátnőd!A kép is nagyon tetszik!Tetszik a sötét ruha és drapéria illetve az ezüstszínű gyöngysor kontrasztja.

Válasz:

köszi szépen , az ő nevében is. (egyébként te tudod mit jelent?)

de leyka tanácsára - és igaza van - valamit már újítanunk kellene kicsit másabbat, de nincs egyelőre ötletem. neked esetleg?

köszi a véleményt. :)