FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokSzabályzatAz oldal általános leírása

A Photographers.hu azzal az eltökélt céllal jött létre, hogy alternatívát tudjon mutatni az interneten található fényképgyüjtős értékelős oldalak felhasználói részére. Mint az összes ilyen oldal, ezen is a fényképek tárolása mellett a többi felhasználó képének értékeléseivel lehet egyre több Tiszteletpontot és Kreditet szerezni.

Hogyan regisztrálhatok?

A regisztráció teljesen ingyenes, és bárki regisztrálhat az oldalra. Ehhez csak a regisztráció menüpont alatt található form-ot kell kitölteni. A duplikált regisztráció tilos. Az email címnek egy működő címet kell megadni, mert kezdő jelszavadat oda postázza a rendszer. A jelszót a saját galériádban bármikor megváltoztathatod. Ha rossz email címet adtál meg, akkor az admin@photographers.hu-ra írd meg a felhasználói nevedet, és a regisztrációt töröljük, így újra tudsz regisztrálni azonos néven.

Hogyan tudok fotót feltölteni?

Fotót minden regisztrált felhasználó feltölthet, aki vásárolt már egy vagy több kategóriát. Fotót csak abba a kategóriába tölthetsz fel amelyet már megvásároltál a kreditjeidből.
A fotó felöltésénél ügyelni kell arra, hogy egy kép 500 Kbyte-nál ne legyen nagyobb. A kép mérete optimálisan 1024px * 760px. Ennél persze tölthető fel nagyobb és kisebb is. 800px * 600px -es képet csak akkor töltsetek fel ha biztosak vagytok abban, hogy ebben a méretben is értelmezhető a kép.

EXIF és egyéb adatok a képnél

Minden kategóriában más-más tulajdonságot kell a képeknél kitölteni. Probáltuk úgy megírni az oldalt, hogy a lehető legtöbb géptipus által támogatott úgynevezett Exif adatokat automatikusan kiszedje a képből, ezzel is megkönnyítve a ti munkátokat. Sajnos sok gép (és sok képmanipuláló szoftver) törli az Exif adadokat a képből. Ilyenkor nincs mese, kézzel kell nekiállni a rublikák kitöltésének.
Ha véletlenül olyan képet töltessz fel, amely hibás vagy csak félrenyúltál, a publikáció elött kérheted a kép törlését és a kreditek jóváírását. Ezt a legkönnyebben emailben teheted meg az admin@photographers.hu címen.

Hogy tudom kitölteni a kért tulajdonságokat?

A legtöbb esetben az oldalnak sikerül kinyernie a feltöltött kép Exiféből a szükséges mezőket. Amennyiben valami okból ez nem történne meg, úgy célszerű egy képnézegető program segítségével megnézni az erdeti kép Exifét, és onnan bemásolni a szükséges információkat. Az egységesítés kedvéért bevezettünk pár szabályt a tulajdonságokra vonatkozóan:

  • Objektív:Amennyiben a géped beépített objektívvel rendelkezik, úgy ezt felesleges megadnod. Amennyiben nem úgy kérjük add meg, hogy mivel is történt az esemény...
  • Záridő:A mértékegység fontos dolog a zársebességnél, ezt mindenképp írd az érték mögé. Nem mindegy hogy másodperc (mp) vagy milisecundum (ms)...
  • Rekeszérték:A rekeszértéket a mindenhol használatos F2.8 szabvánnyal kell megadni.
  • Érzékenység:Az oldalon az ISO vagy ASA mértékegységet használjuk. Kérjük te is ezeket használd.

Milyen képeket tölthetek fel?

A képeknél fontos, hogy minden kép feltöltője elismeri, hogy a kép szerzői joga az övé, vagy rendelkezik a szerzői jogokkal. Nem saját kép feltöltése a usernév felfüggesztésével járhat

Izléstelen, vagy szinvonalon aluli képeket nem érdemes feltölteni, mert valószínüleg a kategória moderátora törölni fogja.

Az oldalra csak fénykép alapú képek tölthetőek fel. Ez alól a digitális illusztráció sem kivétel. Amennyiben a feltöltött képen fénykép nyomaira nem bukkanunk úgy a kép törlésre kerül.

Átalakított (feldolgozott) fotók kérdése

Ha egy véleményező egy usertárs képére a legkönnyebben úgy tud javítási módosításokat tenni, hogy utómunkájának eredményét nem E-mailben küldi el a felhasználónak (ami preferált) hanem feltölti az oldalra , ezt az "átalakított fotók" kategóriába megteheti, de csak az alábbi esetben:
-ELŐZETES írásbeli engedélyt kép az eredeti KÉP ALATT a kép eredeti feltöltőjétől. Nem elég odaírni hogy feldolgozást töltök fel, várni kell a megerősítő válaszra.
-A fotós dönthet úgy, hogy engedélyezi a képe felhasználhatóságát, feldolgozhatóságát, ezt a kép mellett egyértelműen, írásban kell jeleznie mondjuk úgy hogy " a kép szabadon feldolgozható". Ennek hiányában alapértelmezetten a kép NEM dolgozható fel, lásd szerzői jog...
-A fetöltött feldolgozás javító szándékról kell hogy szóljon, tehát nem montázs alapjaként. Az erkölcsi és jóízlés normáit pedig természetesen tartsa be.

A nem megfelelő feldolgozásokat a moderátor/admin törölheti, a kreditet nem adja vissza. Szintén törölhető feldolgozás az eredeti képtulajdonos kérésére, indokolt esetben akkor is, ha korábban engedélyt adott.

Mi az a véleményezés és kik csinálhatják?

Egy feltöltött képet ezen az oldalon több módon is értékelhetnek a regisztrált felhasználók.
Ahhoz hogy ne csak szövegesen értékelhessenek egy képet, hanem számokkal is pontozzák, nem elég regisztráltnak lennie az oldalon, de a felhasználható kreditjeiből meg is kell vásárolni az adott kategóriát, ahol az értékelni kívánt kép található. Ha a kategória már az övé, az abban található összes képet szabadon véleményezheti.

Melyik véleményezést használjam?

Az oldalon 3 véleményezési stílust különböztetünk meg. Amennyiben pontozó értékelést (egyszerű vagy részletes) használsz, mindig indokold az adott pontszámot!
Egyszerű vélemény
Az egyszerű vélemény egy szöveges értékelésből, egy egyedi kapcsolóból és egy 1-10-ig terjedő pontozó skálából áll. Mindhárom kitöltése kötelező. Abban az esetben használd ezt, ha a képet nem akarod igazán technikailag értékelni, inkább egy összhatást pontoznál igazán.
Részletes vélemény
A részletes vélemények kategóriánként változhatnak. A részletes vélemény egy szöveges értékelési részből, egy egyedi kapcsolóból és több 1-10-ig terjedő értékelési skálából áll. A pontozásnál nem kell az összeset kitölteni, 2 érték kitöltésekor már elküldhető az üzenet. Ezt az értékelést azok használják akik úgy érzik, hogy ízekre tudják szedni a képet, és így is igazságos értékelést tudnak írni.
Szöveges értékelés
Ez az értékelési mód azoknak szól, akik csak szóban szeretnének egy képre reagálni. Ha a kép egy olyan kategóriában van, amelyet még nem vettél meg, vagy egy olyan képhez szeretnél hozzászólni, amelyet már értékeltél, ez az egyetlen módja, hogy hozzászólhass.