FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> makró >> Szabályzat

 

 

#4 2005. April. 30. ( 22:30 )   Válasz erre: #3 Kisspista (2005. April. 30. 20:52)
TradeMark
(Moderátor)
Fórum hozzászólások: 36

Szia Kisspista!

 

Bár a felvetésed nem ebbe a topikba való, ime a válasz:

Saját képek alatt mindig látszik, hogy hányan nézték meg, és hányan értékelték a képet.

Mások képei alatt pedig akkor látszik, ha azt a képet már értékelted.

 

A többi képnél szánt szándékkal nem látszik, hogy hányan nézték és hányan értékelték, mivel nem szeretnénk, hogy ezek befolyásolják a többi felhasználót.

 

Kellemes hétvégét,

TradeMark


#3 2005. April. 30. ( 20:52 )  
Kisspista
Fórum hozzászólások: 323

Jó lenne, ha a képeknél látszana, hogy hányan nézték meg és hányan értékelték! Pláne a legjobb fotók oldalon, mivel ott nem látszik, hogy hány értékelés alapján érdemelte ki a fotó azt a helyezést!

Pista


#2 2005. April. 30. ( 20:19 )  
Kisspista
Fórum hozzászólások: 323

Mit jelent az, hogy "makró módban" készültek, de a kép befogása meghaladja a (mértani pontossággal meg nem szabható) határt." Erre talán pontosabb megfogalmazást illene írni!

Pista


#1 2005. January. 16. ( 18:32 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43

1) Milyen fényképeket várunk:
A makró igazából technológiát jelöl, nem kokrét témát. Utóbbi lehet akár apró élőlény, vagy tárgy, vagy annak részlete. Egyetlen megkötés, hogy  legyen "kicsi". Hogy mennyire, arról megoszlanak a vélemények, de mondjuk a napraforgót beporzó méhecske makró, de ha az egész virágzat lászik a szirmokkal, akkor már nem...

 

2) Miket ne töltsetek fel:
A nem elfogadható (ízléstelen, sértő) fotók törlésének a jogát az adminisztrátorok fenntartják. Szintén nem szeretnénk olyan képeket látni (illetve nem itt!), amelyek ugyan "makró módban" készültek, de a kép befogása meghaladja a (mértani pontossággal meg nem szabható) határt.

 

3) Mi a jó kép?
Azon túl, hogy érdemes ügyelni a technikai részletekre, a jó makrókép nemcsak megmutatja az apró témában rejlő szépségeket, hanem esetenként különleges, szemmel nem láható mintákat hoz ki belőle, eselteg plusz jelentéstartalommal ruházza fel azt. Ez persze nem örökérvényű, a téma messzemenőkig igényes bemutatása pusztána  mértetből eredő "érdekességgel" gyakran több mint elég...

 

4) Pontozási szabály
Mivel ez egy elsősorban technikai jellegű kategória, a (láthatóan nem szándékosan alkalmazott) képhibák (életlenség, zaj, torzulások) többnyire komoly hibának számítanak. Mint minden kategóriában, itt is fontos volna, hogy ne csak a jó, hanem a kevésbé sikerült képek is kapjanak értékelést, hogy a fotósok tanulhassanak belőle.

 

5) Moderálási szabály
Fontos, hogy ez az oldal azért jött létre, hogy kialakuljon egy olyan csapat, akik megvitathatják egymás képeit, segítenek egymásnak, tanulhatnak  egymástól, nem pedig azért, hogy egymás képét megszóljuk illetve durva szavakkal illessük. Kérlek Titeket, hogyha nem érzitek át a másik alkotó  témáját, vagy hibát találtok benne, akkor ezt olyan módon tudassátok Vele, hogy ne szegje kedvét a fotózástól. Az alapvető moderálást igénylő  problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Ezeken kívül igyekszünk minél kevesebbszer beavatkozni.

 

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő akkor kaphat plusz pontot, ha a képe olyan eredményt ér el, vagy valamilyen kimagaslóan egyedi tulajdonsággal büszkélkedhet, amiért a  felhasználók, vagy a moderátorok, úgy döntenek, hogy plusz pont jár. Az értékelők esetében a feltűnően részletes, értékes bírálatok esetén a  képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, vagy a moderátorok maguktól is adnak. Konkrét szabályt nehéz volna adni, tekintetel a szubjektív  megíélésre, de a moderátori alapelv, hogy senki se járjon rosszul :)