FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> víz alatti fotók >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:46 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk
Minden ami a víz alatt történik, az elsődlegesen ide kerül. Legyen az ember, vagy állat, netán valamilyen vízbe jutott tárgy ábrázolása. Azok a fotók is feltölthetőek ide, amelyek a víz felettről lettek fotózva, de mégi víz alatti témát mutatnak meg. Vagy azok az érdekes képek, amelyek egyszerre mutatnak víz alatt és felett.

2) Miket ne töltsetek fel
A leggyakoribb hibák, hogy vizen, vagy vízről készült képeket töltenek ide. Bármi más, ami ténylegesen a víz alatti világról szól feltölthető

3) Mi a jó kép
A jó víz alatti fotónak gyönyörű színei vannak. Egyből magával ragadják a nézőt. Természetesen ehhez szükséges, hogy éles legyen a kép és olyan témát találjunk ami felkelti az érdeklődést. Persze minden ami a víz alatt van érdekes lehet hisz nem mindennapi látvány, de attól még nem feltétlen lesz jó egy kép. A kép legyen vagy meghökkentő, vagy bemutató jellegű. Pl. nem feltétlen mutat magában egy úszkáló harcsa érdekes látványt :) Törekedjünk az egyszerű, érthető képek készítésére, hogy egy a vizi élethez laikus is értse, hogy mi történik a képen és mi az üzenete ? ha van.

4) Pontozási szabály
Itt érdemes a részletes értékelést választani. Egy teljesen külön dolog a téma, hogy mennyire érdekfeszítő az és mennyire különleges. És az is teljesen más lapon említendő, hogy azt milyen módon tudta a fotós visszaadni (mélységélesség, színek,stb).Ezeknek a vizsgálatában értékeljünk.

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után) Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről valamilyen nagyon jó, sok képből álló, precíz és ötletes munka automatikusan, valamint egy nagyobb (pozitív) vitát kiváltó képet készített, ezért extra kredit, vagy képfeltöltés járhat. Az értékelők részéről valamilyen extra információ, vagy nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, illetve a moderátorok maguktól is adhatnak.