FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> sport, mozgás >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:33 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk
Elsődleges kategóriaként olyan képeket töltsetek fel ide, amelyek magát a sportot, vagy eseményt mutatják be, vagy annak egyes mozzanatait. Ne vonják el a sport tisztaságáról a figyelmet digitális beavatkozások, fotós üzenetek, egyéb nem oda illő motívumok.

2) Miket ne töltsetek fel
Ha elsődleges kategóriaként van megadva a kép tulajdonságának, de a fotó mégis másról szól, vagy nem ennek a kategóriának a fő ismérveit tartalmazza, akkor figyelmeztetve lesz a felhasználó, hogy módosítsa a kategória választását. Másdolagos kategóriának nagyon sok mindenhez meg lehet adni. A gusztustalan, ?tíntát nem tűrő? képeket, fai hovatartozást-, vallást, vagy egyéb személyiséget, sértő képeket egyből törlünk az oldalról és egyben természetes, hogy a feltöltött ? még az izlés határán belül mozgó ? képekért az oldal nem vállal felelőséget, ez teljes mértékben a fotósé.

3) Mi a jó kép
A jó sportfotó készítése elég nehéz feladat, főleg mivel elég magas szintű gépigénye van ? főként a gyors mozgást ábrázoló képek esetében. Ezeknél fontos a jó mélységélesség kiválasztása, valamint a hatás keltés és a tárgy megfelelő fókuszálása miatt a zársebesség nagyon precíz kiválasztása. Persze ez kevés ha nem a megfelelő pillanatban kattintunk ? szerencsére a digitális világban ez a sorozatlövő gombbal könnyen megoldható.A jó kép legyen letisztult, téma orientált. Amennyiben eredetileg taralmaz valamilyen tekintetet elvonó pontot, azt érdemes leretusálni.

4) Pontozási szabály
Azok a képek amik falsul mutatnak be egy sportot, vagy nem igazán van közük a témához, illetve teljesen rossz perspektívát tartalmaznak, nyugattan osztályozhatók rossz jegyekkel. Viszont azért mert valakinek magán nézetei miatt nem tetszik egy kép (és nem sérti a törlési szabályokat), ne adjon rossz jegyet.A 10-eshez közeli értékeket a 3-as pontban foglalt ismérveket tartalmazó képeknek adjatok értelem szerüen.

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után) Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét.

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről nagyon példa értékü kép készítése: a felhasználók javasolhatják, illetve a moderátor adhat. Az értékelők részéről a nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, vagy a moderátorok maguktól is adnak.