FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> járművek >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:32 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk
Olyan fotókat várunk Tőletek, amelyek valósághűen mutatnak be járműveket vagy annak mindennapi szerepét az ember életében. Akár a kettőjük kapcsolatát, vagy dinamizmusát. Így szétbontható, hogy magát a járművet a maga szépségében, vagy pont csúfságában. Annak a szolgáltatását, hasznosságát, illetve használójával való kapcsolatát szeretnétek bemutatni.

2) Miket ne töltsetek fel
Ide szinte minden feltölthető, hiszen egy roller is számíthat járműnek, bár elsődleges kategóriaként azért a valamilyen elektronikával rendelkező (és az embernél jóval gyorsabb) eszközöket töltsétek ide, ne pedig egy vadiúj görkorit :) Természetesen a nem elfogadható fotók törlésének a jogát az adminisztrátorok fenntartják, ezért természetesen a fotók feltöltésénél figyelni kell arra , hogy senki jogát meg ne sértse!

3) Mi a jó kép
A jó kép megmutatja, hogy a téma a készítőnek mit is jelent valójában. Nem csak egy figyelmet felkeltő látvány az, amit érdemes lencsevégre kapni, hisz egy egyszerű jármű fotó is képes új megvilágításba helyezni a témát. Járműveket lehet valósághűen, vagy nagyon művészi megvilágításból bemutatni. Azonban ha az utóbbit választod, akkor gondold át, hogy biztos ez a legjobb elsődleges kategória. A kép készítésénél fontos, hogy éles, színdinamikailag egységes és részletben gazdag legyen.

4) Pontozási szabály
Pontozz egyszerre szubjektíven és objektíven. Objektivitásoddal bíráld, hogy mennyire vagy szubjektív és válaszd ki a megfelelő értékelési formát. Adj rossz jegyet arra a képre, ami nem megfelelő technikával készül (de a körülményeket és a gép tudását mindig tartsd szemelőtt), vagy tucatfotó, nem mutat semmi újat, igazából érdemtelen volt feltölteni. Ezeknek az ellentettjére kell jó jegyet adni, ami szépen, precizen kivitelezett munka, valami érdekeset, újat, különlegeset ad számodra.

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után) Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről valamilyen nagyon jó és elgondolkodtató, illetve egy nagyobb (pozitív) vitát kiváltó képet készített, ezért extra kredit, vagy képfeltöltés járhat. Az értékelők részéről valamilyen extra információ, vagy nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, illetve a moderátorok maguktól is adhatnak.