FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> ember és környezete >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:30 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk.
A PHTGS-nek ez az egyik legkomolyabb kategóriája, mivel itt a fotós nem csak egy szép látványt, egy élményt mutat meg, hanem inkább egyfajta társadalmi üzenetet. A világ és az ország problémáira, illetve az emberek nehéz életkörülményeire, a társadalmi kiszolgáltatottságra, a perem-létre, az anyagi elesettségre mutat rá. Elgondolkoztattja a befogadót és felhívja figyelmét az igazán fontos dolgokra.
Ide olyan képek feltöltését várjuk, amik a fenti hibákra mutatnak rá.

2) Miket ne töltsetek fel
Sokszor összekeverik a művészfotókkal, amik ugyanúgy elgondolkodtatóak és ugyanúgy az emberekről (is) szólnak, de nem társadalmi, ergo nem ember és környezete szemszögből megvilágítva. A túlzottan provokatív, erkölcstelen, fai hovatartozást-, vallást, vagy egyéb személyiséget sértő képeket egyből törlünk az oldalról és egyben természetes, hogy a feltöltött ? még az izlés határán belül mozgó ? képekért az oldal nem vállal felelőséget, ez teljes mértékben a fotósé.

3) Mi a jó kép
A társadalomról, illetve az emberek életőről szóló képeknél fontos, hogy elgondolkodtató legyen és adjon valami konklúzatív, vagy további gondolkodásra serkentő érzetet a befogadóban. Itt nem feltétlen fontos, hogy a megfelelő mélységélességet használjuk, inkább a kép összhatására kell figyelni, nem az egyes részletek kidolgozottságára (pl. egy keret sok pluszt adhat jelen esetben és még sok más, ami az alkotó fantáziájára van bízva) Két felé lehet osztani itt a jó képet. Az egyik ami mindenkiből nagyából ugyan azt váltja ki, ezáltal sikerült jól bemutatni egy adott témát. Másrészről az a kép ami egy kellemes vitát válthat ki és egy fórum szinten az egyes nézetek gazdát tudnak cserélni.

4) Pontozási szabály
A pontozás két oldalu lehet, az egyik megnyilvánulás, amit szubjektíven kivált az emberből, a másik amit objektíven megpróbál vizsgálni. Az elsődlegesen nem teljesen ide illő képek 1-esnek minősíthetőek, hiszen a szerző maga sem tudta jól megválasztani képe kategóriáját. Viszont szubjektív felindulásból ne adjunk ilyen súlyosan rossz jegyet, inkább szövegesen értékeljük és a kategória moderátorának szóljunk. A jó kép, amire bátran lehet 9-10-es pontszámot adni, az az, amit a 3-as pontban leírtunk. A két érték közötti intervallumban mindneki ezeknek az ismeretében osztályozzon.

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után) Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről valamilyen nagyon jó és elgondolkodtató, illetve egy nagyobb (pozitív) vitát kiváltó képet készített, ezért extra kredit, vagy képfeltöltés járhat. Az értékelők részéről valamilyen extra információ, vagy nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, illetve a moderátorok maguktól is adhatnak.