FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> csendélet >> Szabályzat

 

 

#3 2007. March. 22. ( 19:21 )   Válasz erre: #2 sisqoo (2007. March. 22. 17:16)
Mr. Sandman
Fórum hozzászólások: 32
Szia.

Írnod kell a képekhez. Ne a hozzászólást válaszd, mert azért nem jár kredit, hanem valamelyik értékelés típust. A szöveges értékelésnél csak szövegesen írhatod le, mit gondolsz a másik képéről, mi a benyomásod, mi az, ami tetszik rajta, mi az, amin javítani lehetne. Ezért öt kredit jár. Az egyszerű értékelésnél egy 1-10-ig terjedő skálán pontértékkel is kifejezheted, szerinted milyen a kép. Ezért szintén 5 kredit jár. Az összetett értékelésnél a képet fontos szempontok szerinti bontásban pontozhatod végig. Ezért hét kredit jár. Ezt az értékeléstípust érdemesebb akkor választani, ha van egy kis tapasztalatod és rálátásod, mert akkor tudsz reális és helyes értékelést adni. Ha a pontozást választod is, illik megindokolni, hogy miért pont annyit adtál, tehát a szöveget akkor se hagyd el. Az a user, akinek a fotóját értékelted, 0-5 kreditet adhat neked aszerint, hogy mennyire tudja elfogadni az értékelésed, hogy mennyire érzi elég alaposnak stb. Jó esetben tehát egy egyszerű szöveges értékelésre 10 kredit jár. Ezt fordítva is érdemes megfontolni, a te képeidre érkezett értékelésekre adott reakcióiddal ugyanis értékelőid kreditet nyernek. Ez a rendszer ösztönzi az aktív, fotókról való véleménycserét, és ez adja alapját a kreditbankodnak.

Üd,
Sandman

#2 2007. March. 22. ( 17:16 )  
sisqoo
Fórum hozzászólások: 1

helló, nem találom sehol hogyan legyen kreditet szerezni, kérlek íd le röviden hogyan is tudok új kreditet szerezni.

köszi

sisqoo


#1 2005. January. 16. ( 18:46 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43

Csendélet

 

1) Milyen fényképeket várunk.

Olyan képeket, amelyeken a kompozíció adja az egész kép alapját. A képek lehetnek steril stúdiófotóktól kezdve hangulatfotókig bármi. Akár egy nyári naplemente, egy papírra hanyagul ledobott toll, egy alma is lehet a téma. Itt is nagy hangsúlyt kap a fotós technikai felkészültsége.

 

2) Miket ne töltsetek fel. (ami biztos törölve lesz)

Ne töltsetek fel ide elkapott pillanatokat, harcoló állatfotókat, stb. Ez általánosságban is igaz, hogy próbáljátok megtalálni a képnek a megfelelő kategóriát.

 

2+) Milyen infók kötelezőek a képnél.

Fényképezőgép típusa

Rekeszérték

Záridő

Vaku

Egyéb: fények beállítása

képmanipuláló szoftverek (ha van)

 

 

3) Mi a jó kép

Egy csendéletnél fontosak a tónusok, a lágy kontrasztok, előny ebben a kategóriában a pasztell színek használata is. Nagyon-nagyon fontos a kompozíció. A csendélet többnyire a beállított, tökéletesre komponált világról szól. Ha egy asztalról van szó, akkor ott minden villa helye legyen megtervezve, ha egy tájról, ott minden fa legyen a helyén. A csendélet legtöbbször egy hangulatról is szól. Ebben az esetben fontos a témához megfelelő színek használata, a fény mennyiség helyes megválasztása, stb. Az ilyen fotóknál fontos a tálalás is, törekedjünk az ízléses keretezésre, nem elfelejtve, hogy a kevesebb néha több.

 

 

4) Pontozási szabály (mi az 1 és mi a 10). Mire kell 1est adni

Minden olyan kép, amely nem felel meg a kategória elvárásainak. Technikailag összecsapott, elnagyolt munka.

10-es pontszámot érdemel az a fotó, amely jól szerkesztett, jól exponált. (Összességében minden olyan kép, amely objektív és szubjektív szempontokból is megnyerő.)

 

5) Moderálási szabály

Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás, ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után)

Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét.

 

6) Extra pontszerzési lehetőség

A képfeltöltő részéről akkor kaphat plusz pontot, ha a képe olyan eredményt ér el, vagy valamilyen olyan nagyon egyedi tulajdonsággal büszkélkedhet, amiért a felhasználók, vagy a moderátorok, úgy döntenek, hogy plusz pont jár.

Az értékelők részéről a nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, vagy a moderátorok maguktól is adnak.