FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> családi fotó >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:29 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk
Minden olyan kép a kategóriába tartozik, amely visszaadja a család bensőséges hangulatát. Nehéz olyan képet készíteni, amely a külső szemlélő számára is annyit mond, mint a családba tartozó személyeknek. Úgyhogy a kép feltöltése előtt érdemes átgondolni, hogy az üzenet ? amelyet a kép hordoz ? egyértelmű-e.

2) Miket ne töltsetek fel
A családi kötelék diszharmóniájára, családtagról készült portré, a családi turistafotók elsődlegesen nem ebbe a kategóriába tartoznak.

3) Mi a jó kép
Két fő stílust különböztetünk meg. Az úgynevezett retro hatású fotók, és a modern, egy az egyben a családot és annak környezetetét tisztán bemutató képek. Mindkettőnek megvan a maga legköre. A retro hatásút is lehet használni egy mai modern kép esetében, ha ezáltal a hangulata, vagy üzenete jobban áthadható. De mégis a jó képet az határozza meg, hogy mennyire sikerül megörökíteni azt a momentumot, emléket, mosolyt, amit az adott eseményben érezni lehetett. A kép tisztasága, élessége és a zavaró tényezők kiküszöbölése a fontos.

4) Pontozási szabály
Azoknál a képeknél, amelyeket még nem törlünk, de nagyon a fent említett hibákat viseli, nyugodtan írjátok le véleményeteket és adjatok alacsony értéket. Vegyétek figyelembe a technikát, hogy mennyire megfelelően lett alkalmazva a pillanat és érzések visszaadásához. Ha ezek jól sikerültek, akkor adjatok magas pontokat.

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után). Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét.

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről akkor kaphat plusz pontot, ha a képe olyan eredményt ér el, vagy valamilyen olyan kedves érzéseket kelt, amiért a felhasználók, vagy a moderátorok, úgy döntenek, hogy plusz pont jár.
Az értékelők részéről a nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, vagy a moderátorok maguktól is adnak.