FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> akt és önakt >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:26 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk
A fotók legyenek kifinomultak és orientáltak, ami azt jelenti, hogy tartalmazzon kompozíciót és perspektívát. A fotós tudja, hogy mit akar megmutatni a testből és ne egy délutáni szórakozás alsóbb osztályú fotóinak bemutatása legyen.

2) Miket ne töltsetek fel
A pornográf és az erotika szépségének határait súroló képek, illetve amik valamilyen jogokat sértenek egyből törölve lesznek. Azért ne tölts fel képet, hogy megmutasd magad/bartátod/barátnőd. Azért, hogy bevállalom és fent leszek a világhálón. Vegyétek komolyan a kategóriát és arra használjátok, amire való.

3) Mi a jó kép
Egy emberi test már önmagában gyönyörű, bármilyen formájában. Ezért mondhatnánk, hogy könnyű jó aktot készíteni, de ez nem igaz, mert a szépség megtalálása és annak megfelelő ábrázolása nehéz feladat. Eme kategóránál a fények nagyobb hangsúlyt kapnak, mivel emelt hatást érhetünk el velük. A jó akt rámutat az emberi test valamilyen sajátosságára, személyes, de mégis elérhetetlen. A jó akt másképp mutatja be a már ismert testrészeket, formákat. Az akt nem feltétlenül ábrázol nemi jelleget! Egy sejtelmes kép többet adhat, mint egy telibe fotózott női mell. Amennyiben a kép azt sugallja, hogy büszkék lehetünk az emberi test szépségére már többet nyújthat mint egy szupermodell teste. A modell beállítása éppoly fontos, mint a kiegészítők használata. A ruha az ékszerek fontos kiegészítői lehetnek egy akt modellnek kiemelhetnek tulajdonságot. A kompozíciós beállítás segíthet és ronthat is egy kép összhatásán. A részletek kidolgozottsága a jól beállított fény, a kép vágása szintén az akt fotó kelléktárába tartozik.

4) Pontozási szabály
Az izléstelen, vagy indokolatlanul torzan bemutató képek részesüljenek rossz elbírálásban. Amennyiben te nem értessz egyet a bemutatott képpel, akkor ezt szövegesen fejtsd ki, a jegyeddel határozd meg azt amit a kép kidolgozottságáról gondolsz. Ne feledd az ízlések különböznek. Ha építő kritikát nem tudsz írni, úgy a gyorsértékeléssel adj statisztikai véleményt. A 10-eshez közeli osztályzatot érdemlő fotók magukért beszélnek és érzi az ember ? mind objektíven, mind szubjektíven ?, hogy ez egy megfelelő bemutatása az emberi testnek.

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Ha tréfát űznek valamilyen testi hibából, vagy nem megfelelően viszonyulnak egy adott kép témájához, akkor büntetéssel jár. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után) Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét.

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről akkor kaphat plusz pontot, ha a képe olyan eredményt ér el, vagy valamilyen olyan nagyon egyedi tulajdonsággal büszkélkedhet, amiért a felhasználók, vagy a moderátorok, úgy döntenek, hogy plusz pont jár. Az értékelők részéről a nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, vagy a moderátorok maguktól is adnak.