FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> absztrakt >> Szabályzat

 

 

#1 2005. January. 16. ( 18:28 )  
Anonim
(Admin)
Fórum hozzászólások: 43
1) Milyen fényképeket várunk.
Az 1910-es években az avantgárd fotóművészek egy egészen új, autonóm világot ismertek meg a fényképezőgép lencséjén át. Szakítva a fotózás addigi gyakorlatával, a valóság rejtettebb régióit, a tárgyak, jelenségek szerkezetét, az anyagok faktúráját kezdték vizsgálni.
A kép foglalkozzon önmagában a fénnyel, a fényreflexek geometrikus rajzolataival, a dolgok már alig felismerhető, felnagyított részleteivel.

Az új művészi attitűdök: az expresszionista erő és szimbolika, a kubista formafelbontás, a geometrikus absztrakció, a szürrealista képzettársítások, a konstruktivizmus gépezetei, az ember és a gép szorossá váló kapcsolata, a Bauhaus forma- és anyagelemzései a fényképészet világát is megihletheti.

2) Miket ne töltsetek fel
Amely képek semmilyen szempontból sem sorolhatók az absztrakt fotók közé. A fotónak technikailag is meg kell ütnie egy szintet, törekedni kell a kép egységére.

3) Mi a jó kép
Egy absztrakt fotónál óriási jelentőséggel bír az egyéni meglátás. Egy szokatlan perspektíva, egy merész vágás, különleges világítás adhatja a kép nagyszerűségét. Persze ezek semmiképpen sem lehetnek öncélúak. A nézőnek éreznie kell, hogy a fotós az egyetlen, legtökéletesebb utat választotta. Az absztraktok sokszor a tökéletes formai, logikai homogenitásra épülnek.

4) Pontozási szabály
Minden olyan kép, amely nem a kategóriába tartozik, és formailag nem átgondolt. Extrém esetben az elfogadhatatlan technikai megvalósítás is 1-est vonhat maga után.
10-es képek, amelyek egy jó meglátáson alapulnak, és technikailag is szépen kivitelezettek. (Röviden azok a képek, amelyek objektív és szubjektív szempontból is megnyerőek.)

5) Moderálási szabály
Az alapvető moderálást igénylő problémák a káromkodás, sértegetés, szubjektív felindulásból jogtalan osztályzás. Csak a felhasználó szimpátiája/vagy nem tetszése miatti osztályzás ? ami kideríthető a felhasználók pontozásának követéséből (ezek egyéb következményeket is vonhatnank maguk után) Amennyiben valaki jelzi problémáját, egyből közbe avatkozunk és megvizsgáljuk a szituációt, ezért fenntartjuk a kép szövegének, vagy egyes értékelések és válaszok módosításának a lehetőségét.

6) Extra pontszerzési lehetőség
A képfeltöltő részéről akkor kaphat plusz pontot, ha a képe olyan eredményt ér el, vagy valamilyen olyan nagyon egyedi tulajdonsággal büszkélkedhet, amiért a felhasználók, vagy a moderátorok, úgy döntenek, hogy plusz pont jár.
Az értékelők részéről a nagyon részletes, értékes bírálatok esetén a képtulajdonos kérheti, hogy kapjon plusz pontot, vagy a moderátorok maguktól is adnak.