FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Hülye vagyok?
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokPhotographers >> Az oldal >> Kép értékelés avagy a pontok csatája

 

 

#72 2006. December. 05. ( 13:19 )  
rolika
Fórum hozzászólások: 3
de azert kossz az infot!;)

#71 2006. December. 05. ( 13:18 )  
rolika
Fórum hozzászólások: 3
azert annyira nem ...csak az oldalon:D

#70 2006. December. 04. ( 09:17 )   Válasz erre: #69 rolika (2006. December. 01. 10:31)
szamosv
Fórum hozzászólások: 50
"uj vagyok meg az oldalon(2 napos) " - látszik az avatarodon:)
a kérdéseidre a választ megtalálod a segítség menü pontban, vagy olvasd ezt a topikot végig.

#69 2006. December. 01. ( 10:31 )  
rolika
Fórum hozzászólások: 3
sziasztok!

uj vagyok meg az oldalon(2 napos) es meg nem nagyon ertem a dolgok menetet...feltettem 3 kepet es mar 300 kreditem sincsen.
hogyan lehet kredithez jutni? hogyan tudok egy kategoria ala tobb kepet felsorakoztatni?...lehet hujesegeket kerdezek de meg tudatlan vagyok az oldallal kapcsolatban..

elore is koszonom

udv rolik@

#68 2006. June. 16. ( 15:48 )  
Kisspista
Fórum hozzászólások: 323

Háát!

Sziasztok!

A problémákat olvasva én is gondolkodóba estem! Eléggé jól elhatárolódik két irányvonal az oldalon a képek értékelése és véleményezése okán. Én a következőképpen látom a dolgokat, bár ezt már talán többször ki is fejtettem más fórumokon, minden ember más és más, ez természetes, ezen kár vitatkozni, van aki csak nézegeti a képeket és nem érzi magát eléggé felkészültnek, hogy egy egy képről véleményt mondjon és értékelje, vannak, akik nem szeretik a konfliktusokat, amik egy-egy kép értékelése kapcsán keletkeznek, ezért csak vélemébnyt írnak, vannak, aki bátrak, semmi sem riasztja őket vissza attól, hogy kimondják és értékelésükben ki is fejezzék a képre adott véleményüket és vannak, akik, sajnos bátrak is és nem is értenek a fotózáshoz, na itt a hiba, mert ezek a képeket nem aszerint értékelik, véleményezik, mint mások, hanem csak valami, nem szakmai, indittatásból mondanak valamit és általában ezzel nem szinkronban, értékelik a képet. Sajnos ezek az értékelések sokat rontanak a hangulaton és egyeseknél eléggé hangos véleményre is találnak, beleértve saját magamat, mert a kép feltöltője az addig kapott véleményekből és értékwelésekből is le tudja vonni a következtetést a képe értékéről! Azon nem bánkódok, ha az ilyenek nem értékelnek, tanuljanak meg fotózni és értékelni is, ezután egyenrangú társakként már nem fognak kellemetlen perceket okozni maguknak és másoknak. Hányszor lehet olvasni egy ilyen értékelés után, amikor visszaír az ember neki, hogy Ő kezdő, nem ért hozzá, de valamit kell értékelni, hogy képet tehessen fel! Ez nem lehet az indok a rossz véleményre és értékelésre, igeni ez is egy "szakma", amit el kell sajátítani, mert különben soha sem fog jó képeket készíteni, én is mások munkájából és véleményeiből okulva jutottam el addig, ameddíg, és ma sem vagyok olyan, hogy egy jó ötletet ne hallgatnék meg, vagy egy észrevételt ne próbálnék ki! Ez a művészeti ág tele van kísérletezési lehetőséggel, új ötletekkel, de azért az alapok mindenkinél egyenlőnek kellene, hogy legyenek! Ebben látom azt a sok problémát, amit mindenki írt és amit mindenkinek magának kell magával elrendezni!

Én magam olyan felfogással dolgozom, hogy mindíg feltételezem a másik félben az ellenfelet, nem ellenséget, minden képemet a tőlem telhető legjobb tudással próbálok elkészíteni, ezért a véleményeznél is ezt feltételezem attól, aki veszi a fáradtságot és leírja a véleményét, nem szeretem azokat a véleményeket, amik röviden, láthatóan nem eléggé átgondoltan, szinte csak azért születnek, hogy egy bizonyos pontszámot alátámasszanak, Én ezért éertékelem azokat a képeket, amikre nem adok 10-t részletesen, hogy a kép feltöltője tisztában legyen azzal, hogy nem csak azt az alacsony pontszámot próbálom valahogy magyarázni, hanem tényleg a képet minden részletében véleményeztem!

Ezt tudnám ajánlani, hopgy a kezdőknél legyen kritérium a részletes értékelés, és ne legyen elég egy egy mondat!

Pista


#67 2006. June. 16. ( 11:48 )   Válasz erre: #66 Laza (2006. June. 16. 11:13)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101
Igen, jól levetted, megbántottál. Ritkábban haragszom, sértődni meg nem szoktam, csak simán megbántódtam. Nem, Téged nem a bunkó kategóriába soroltalak, hanem a nem barátságos/nyers kategóriába. De köszönöm, ha igyekszel figyelni arra, hogy mondod a véleményed. De már nem érzem magam bántva, mert burkoltan elmondtam Neked, Te pedig levetted, és reagáltál rá. :)

#66 2006. June. 16. ( 11:13 )  
Laza
Fórum hozzászólások: 13
Koboldleány:
Látom, megbántottalak a képedre adott értékelésemmel. Sajnálom, nem ez volt a szándékom. Belátom, nem fogalmaztam valami finoman, de azért bízom benne, hogy a bunkóság határát nem léptem túl, ezért nézd el nekem a stílusomat. Nem szeretek sokat írni, nem is tudok jó értékeléseket adni. Ezért leginkább a technikai részletek azok, amiket kritizálok. A későbbiekben azért igyekszem árnyaltabban fogalmazni és hosszabb lére ereszteni a kevésbé pozitív értékeléseimet.
Azt is belátom, hogy ha egy képnek nem értem az üzenetét, vagy nem látom meg benne a szépet, akkor az nem biztos, hogy a kép hibája, de azért nem zárható ki ennek a lehetősége sem. Ezért nem értek egyet azzal, hogy ha nem látunk benne semmit, akkor ne értékeljük, vagy ne adjunk rá pontot. A tévedés lehetősége persze fennáll, de ez benne van a pakliban.
Gyávasággal nem vádoltalak, sem Téged, sem másokat, amiért nem adtok alacsonyabb pontszámokat. Én sem pontozom le az összes, általam rossznak ítélt képet. Egyrészt, mert túl sok van  és lusta vagyok, másrészt pedig azért, mert egyesekről tudom, hogy csak a tíz pontot fogadják el és nem szeretem az értékelést követő parttalan vitát. Ez is hiba, de legalább tisztában vagyok vele.

Tiga:
Amit leírtál az igaz, de ha pocsék a pontozási rendszer, akkor azt magunk tettük azzá. Az utóbbi időkben meggyőződésemmé vált, hogy az oldal indulásánál, másik fotós oldalakról „átigazolt” -és ott már bizonyított- fotóstársak elmaradásának, többek között az oldalon tapasztalható pontozási anomália az oka. Ebbe persze bele is nyugodhatunk, de akkor soha nem is lesz jobb.

#65 2006. June. 16. ( 08:29 )  
csms
Fórum hozzászólások: 6
Pontozás = káosz. Ezt vettem észre.Én úgy vagyok vele ha bármit is irnak egy képemről arra válaszolok sokan nem teszik ezt. A válasz mellé mindig 5 pontot adok annak aki megnézte és reagált a képre bármilyen rossz is az a válasz. Ezt azért hangsúlyozom ki mert sokan nem így reagálnak. Vegyük észre hogy sokan csak nézik a képet de nem irnak semmit.Ezzen el kell gondolkodni hogy miért is van így!!! Ez lehet azért mert nem mer irni mert sokan "durván" reagálnak rá. Miért teszünk fel akkor képeket ha nem szeretnénk hogy mások lehuzák???? Ezt az oldalt azérrt szeretem mert itt sokat lehet tanulni a saját és mások hibájából. Ezt kéne szem elött tartani és nem mást. Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat a képeimhez és szeretném ha továbra is így lenne bármilyen kritikát elfogadok. Üdv. Laci

#64 2006. June. 15. ( 17:13 )  
vippman
Fórum hozzászólások: 49
Tiga,Manókalányka,Laza !
Pontozás.....Akik előttem írtak mindenki véleményéből ki tudok ragadni olyan részleteket, amire azt mondom egyetértek ! És mivel én olyan pontozó vagyok, akitől eddig még mindenki kiakadt....8).....de a "csak véleményt" sem mindenki fogadja el ! És mindegy milyen hangnemben írom meg! Ugyanis van aki nem a szavak embere, és nem az iskolázottság hiánya miatt, (ezek közé sorolom én is magam 8) ) és rengeteget dühöngök magamra, hogy csak ott lennék a másik mellett, és tudnám megmutatni neki mit akarok javasolni, sicc... fél perc alatt, ami itt leírva oldalakat tenne ki, és még akkor sem érti a másik mi a fenét is akarok neki mondani a "tökéletes képéhez" ! És a leírt tanácsomra még míndíg csak sértődés volt a vége a leggyakrabban, pedig SOHA nincs szándékomban a véleményezettet megbántani !!!! Akkor pontozzak vagy ne...ez régóta nagy kérdés számomra, a fent írt okok miatt ! És a pont érték, a full 10 nagyon nem fejezi ki az adott kép értékét ! Egy nagyon rossz kép, amiben bent a jó kép is megérdemli azt !!! De benne a jó kép a rosszban ! De az már másik kép ! ÉRTHETŐ EDDIG ?
Talán a vasárnapi talin sikerül kifejeznem majd az én értékrendem is ...?
Vippman

#63 2006. June. 15. ( 13:17 )   Válasz erre: #61 Laza (2006. June. 15. 00:14)
tiga
Fórum hozzászólások: 250

Laza: értem amit mondassz, és igazad is van. De hiába kezdene el mindenki vadul pontozni, az egész rendszer annyira meg van már borulva, hogy soha nem állna vissza. A lejárt értékelésű képekkel mit kezdjünk? Nézd meg a város, építészet kategóriát, annak az élén most a Tudjátok is, hogyan kell építkezni! című képem áll, ami szerintem egy nagyon aranyos kép, én szeretem - de hogy ez vezesse a város-építészet kategóriát, az szerintem egy vicc :D

 

De ha mindenki összeszedi magát, és elkezdi részletesen és őszintén pontozni a képeket, akkor a Tudjátok is, hogyan kell építkezni!-t a maga 10 pontos átlagával senki soha ki nem robbantja majd az élről... hiszen a díjnyertes épületfotók is örülhetnek majd, ha 9,8-as átlagot elérnek :D

 

A pontozási rendszer úgy ahogy van, hazug, igazságtalan, és az is marad. Közepes képeim gyakran fejezik be 10 ponton, mert kapnak néhány szöveges értékelést, meg egy-két udvarias 10-et. A legjobb képeim viszont általában 10 alatti átlagot érnek el, mert mondjuk több 10-est kapnak, mint a közepesek, de van egy-két ember, aki látva hogy jó kép, veszi a fáradtságot, hogy írjon egy részletes értékelést, és kiemelje a kép apróbb hibáit, és ad rá mondjuk egy 9-est, vagy 9,5-öt.

 

Pontozás gonosz.

 

Nézd meg az értékeléseket, amiket az utóbbi hónapokban írok, van jó sok. Nem szoktam véka alá rejteni, ha valami nem tetszik, a barátaimnak is megírom, mit gondolok másként. Viszont senkinek nem adok pontot, csak néha-néha egy 10-est (nagyjából Koboldlányhoz hasonló módon), és épp ezért szinte soha nincs sértődöttség, ha lehúzok valamit.

 


#62 2006. June. 15. ( 11:38 )   Válasz erre: #61 Laza (2006. June. 15. 00:14)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101

Én nem azért nem szeretek pontozni, mert félek bárkitől. Én is sokszor csak tízeseket osztok, ha osztok, de azt azért, mert olyan erővel hat rám a fotó, hogy mint összhatást 10esre pontozom. ezek nálam érzelmi erőt tükröznek. Szerintem a pontozás nagyon szubjekltív. Én pl. ha nem értek meg egy képet, akkor tuti nem pontozom, mert lehet, hogy adott pillanatban az én fogadófelületemmel van valami probléma. Esetleg elmondhatom, hogy nem látok benne semmit, de nem pontozom. Mert szerintem pontozni akkor érdemes, ha letisztult, határozott véleményed van egy fotóról. A nemértés nem tartozik ebbe a kategóriába szerintem. Mivel én elég kezdő vagyok, így ritkán érzem ezt a határozottságot magamban, ezért nem pontozok. Én nem szoktam bratyizni a pontozásban itt az oldalon. Biztosan előfordult már, hogy jogtalanul voltam elfogult pozitív irányba, de kivétel erősíti a szabályt. Tiszta röhejnek tartom, hogy az átlagom 9 felett van, én magam olyan 6osnak érzem összességében. Engem is zavar ez a rendszer. Engem nagyjából hidegen hagynak a pontok, mert nem abból tanulok, hanem a melléírt véleményekből. És azok megfogalmazási stílusa az, ami megérint és formál, nem pedig a pontok. A kedvelt ismerőseimre ha gondolok, hát biztos volt már, hogy elfogultak velem szemben, nem véletlen lett ez az átlag. De abban is biztos vagyok, hogy nem szándékos pontfelhúzási bratyizás van emögött, hanem azért, mert nem véletelnül kedveljük egymást, a stílusunk is bejön egymásnak, és ezek hatással vannak ránk, és akkor máris nyomjuk a tízest. Ahogy én ismerem jónéhány ismerősöm véleményét, őket sem igazán érdeklik a pontok. És nehogy azt hidd, hogy félelemből nem pontoznak, hanem mert nem értenek egyet a pontozásos értékeléssel. Amúgy tudom, mire gondolsz, van, hogy az ember torkának esnek, hogy de hát miért kaptam ennyit, de ez meg hisztéria. Akkor az illetőről tudom, hogy hisztis, és tudom hova rakni.

És hangsúlyoznék egy fontos dolgot, ami tudom, hogy másoknak is számít: stílus, fogalmazás! Az alcsony pontos kritikát is lehet tálalni közömbösen, vagy nyersen vagy bunkón vagy barátságosan és biztatóan. Ez meg már az értékelőről árulkodik, onnantól fogva meg őt is helyrerakom magamban. Én sokat tanulok néhány embertől, akik nem sajnálják arra az idejüket és figyelmi kapacitásukat, hogy a képeimet megnézzék, és irányítóan értékeljék. Hogy milyen ponttal? Nem érdekel.

 

Ezért nem pontozok!


#61 2006. June. 15. ( 00:14 )  
Laza
Fórum hozzászólások: 13
Meg is van az eredménye annak, hogy csak a 10 pontosnak tartott képeket értékelik egyesek, ráadásul amiben hibát találnak, -annak leírják a hibáját és- arra is 10-est nyomnak. Ez azért aranyos, mert akkor úgy hiszi a pontozó, hogy viszonzásképpen neki is 10 pont jár és ha nem adják meg neki, akkor jogosan meg is sértődhet (pl.: a kilencesért). Nem egy példa van rá.
Az eredmény: egyre többen nem mernek alacsonyabb pontszámot adni, mert félnek a reakcióktól, vagy nem akarnak feleslegesen és véget nem érően vitatkozni, inkább csak pontozás nélkül értékelnek. Ez nem lenne baj, de így az előbb említett tízesek teljesen felborítják az értékelési rendszert. A pontszámok mindent tükröznek már, csak a kép értékét nem. Meg kell nézni a legjobb fotók galériáját: néhol már egyszerűen nevetséges, hogy milyen képek vannak elől.
Sajnos már én is kikerülök egyes fotóstársakat, mert egyszerűen nem akarok vitatkozni, de mégsem mondok le teljesen a pontozás lehetőségéről, mert csak úgy van értelme.
Ha a barátainknak, ismerőseinknek azért nyomjuk a tízeseket, mert nem akarjuk, hogy megbánva érezzék magukat, akkor egyszerűen becsapjuk őket. Szerintem az őszinte véleményünkkel tisztelhetjük meg őket leginkább.

Ezért pontozzunk!!!

#60 2006. June. 12. ( 17:05 )  
sebi
Fórum hozzászólások: 20
Nekem speciel sok a tizes skála. Megelégednék öttel. Ha közepesnek tartok egy képet, szívesebben adnék rá hármast, mint ötöst. Milyen felháborodás lenne, ha ötöst adnék egy tizes skálán egy átlagos, nem túl jó képre... Kitérne a hitéből a gazdája. Már hetest is alig merek adni. Ezeket inkább szövegesen értékelem. Utálok konfrontálódni.

#59 2006. June. 11. ( 09:13 )   Válasz erre: #58 koboldleány (2006. June. 11. 07:39)
horjo
Fórum hozzászólások: 36

statek = statisztika; Hm, világos. Csak azt nem értem, hogy tiga statisztikai játéka (ami nekem nagyon tetszik, sőt elgondolkodtató) miért 'horjos', azaz miért pont én jutottam eszedbe egy statisztikai elemzés láttán? Nem emlékszem, hogy valaha is csináltam volna bármiféle statisztikát a phtgs-en...

 

Reál kontra humán. Nem szeretem az ilyenfajta összehasonlítgatásokat, mert mindkettőre szükség van. Hallottam már színészeket azzal dicsekedni, hogy matekból mindig a bukás szélén álltak, meg a vendégekkel egész este gyertyafényben ültek, mert azt sem tudták, hogy a lakásban merre van a biztosíték, meg egyáltalán mit is kell csinálni azzal... Ezen mindenki jókat röhög, de ha egy műszaki ember bevallja, hogy soha nem hallott egy (huszadrangú) költőről, akkor mindenki elszörnyűlködik, hogy milyen műveletlen bunkó, pfuj! Szóval én nem szeretem, amikor a tudományágakat 'műveltségi szempontok' alapján egymás elé vagy fölé helyezzük, mert mindegyikre szükség van, és ugyan miért lenne egyik előbbrevaló a másiknál?

 

A fotózás természetesen egy vizuális művészeti ág. S ez a lényege, vagyis az, hogy milyen lesz a közönség elé tárt végtermék (na ez elég csúnya szó, de akkor is az). Viszont a fényképészeti képalkotás nem elhanyagolható része a technika! Az egyik nagy fotóeszközöket gyártó cég évekkel ezelőtt úgy reklámozta magát, hogy "Nálunk mindent megvehet, ami a fotózáshoz kell. Egyetlen dolgot viszont nem árusítunk: látásmódot." Tehát ilyen szempontból egyértelmű a helyzet: hiába van valakinek tengernyi pénze, hogy megvegye a legmodernebb, legdrágább eszközöket, ha a fejéből hiányoznak ismeretek (és itt most nem technikai tudásra gondolok), akkor olyan lesz a kép, amilyen... Ha a másik oldalról közelítünk, akkor meg az a helyzet, hogy hiába tehetséges valaki, hiába vannak a fejében a legjobb képi ötletek, ha hiányzik a technikai tudás (meg esetleg a megfelelő eszköz), akkor az a kép nem fog megvalósulni úgy, mint ahogyan a tehetséges ember elképzelte...

 

S mivel ez a topik az értékelésről szól... Hónapok óta inkább csak szöveges véleményeket írok. Pontot inkább csak 10-es esetekben adok. Nagyon ritkán kevesebbet is, de akkor azt igyekszem érthetően megindokolni...

Viszont ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondolkodunk, s a magam részéről elfogadom másoknak az enyémtől eltérő felfogását :-)


#58 2006. June. 11. ( 07:39 )   Válasz erre: #57 horjo (2006. June. 11. 00:24)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101
Igen, tudom, hogy sok műszaki dolog van benne, főleg, ha hagyományosan fotózunk, de azért én cseppet sem értek a műszaki dolgokhoz, mégis azért valami fotózásos dolgot csinálok, nem? A statek az csak a statisztika becézése, bocs, hogy így írtam, elfelejtettem, hogy ez lehet, hogy csak számomra egyértelmű. :) Nekem azért a fotózás nagyon humán dolog. Mert tudhatod te A-tól Z-ig a géped dolgait meg a kép előhívását, de ha egy deka érzék nincs benned, akkor képtelen vagy fotózni. Sőt, eszedbe sem fog jutni, hogy a technikája felé szagolj, ha  nincs semmi mögötte, hogy mit szeretnél belőle kihozni. Én kis ideje kicsit azért kacsintgatok az ilyen reálosabb dolgok felé is, remélem egyszer megtanulom a hátterét a fotózásnak. :)

#57 2006. June. 11. ( 00:24 )   Válasz erre: #56 koboldleány (2006. June. 10. 21:25)
horjo
Fórum hozzászólások: 36

Mi az, hogy 'statek'? Ilyen szót nem ismerek, hm. De hogy éppen hozzám csatoltad, ezért már érdekel...

A másik. A reál beállítottságú emberek sokszor érdeklődnek a humán dolgok iránt, fordítva ez legtöbbször nem igaz :-)

A fotózás? Arról meg ki mondta, hogy humán? Abban annyi műszaki dolog van, hogy csak kapaszkodjon a fotós, ha nem az automatika dolgozik helyette... Hehe.


#56 2006. June. 10. ( 21:25 )   Válasz erre: #55 tiga (2006. June. 09. 12:50)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101
Én sosem nyomogatom, de nem is figyelem ezeket az izéket. Meg nem is igen törődöm a számokkal nagyon. Tudod, én a suliban sem reál voltam, inkább humán. Ezért is érdekel talán a fotózás. Ez a statek egyveleg azonban kimondottan horjós volt! ;DDDD

#55 2006. June. 09. ( 12:50 )  
tiga
Fórum hozzászólások: 250

Épp nem volt kedvem dolgozni, de gondolkodni sem, úgyhogy hülyeséggel ütöttem el az időt. Végignéztem, hogy az elmúlt 1 hónapban publikált képek hogy állnak +/- (Tetszik/Nem tetszik) százalékok tekintetében. Érdekes felfedezést tettem.

 

400 képből 243-ra érkezett valamilyen +/- értékelés. 113 kép áll 0%-on, 2 kép áll 25%-on, 6 kép áll 33%-on, 26 kép áll 50%-on, 8 kép áll 67%-on, és 88 kép áll 100%-on.

 

Az első meglepetés, hogy 113 kép áll 0%-on, és csak 88 kép 100%-on. Szóval a hagyományos pontozásban az udvariasság uralkodik, a 10 körüli átlagok a szokásosak, és nagyon kiviteles eset a 6 pont alatti értékelés... az egyszerű anonim +/- értékelésben viszont gyakran kinyilvánítják az emberek a nemtetszésüket. 400 képből 155 olyan van, amelyik legalább egy "Nem tetszik" értékelést kapott, vagyis az összes kép 39%-a; a +/--szal értékelt képek 59%-a.

 

A másik meglepetés, hogy a +/- értékelést kapott képek túlnyomó többsége (83%-uk) szélsőséges értéken áll, 0%-on vagy 100%-on. Csak 17% olyan van, aminél megoszlanak a Tetszik/Nem tetszik vélemények. Ráadásul ezek is elférnek 4 kategóriába: 25%-os (1 a 4-ből), 33%-os (1 a 3-ból),  50%-os (1 a 2-ből), 67%-os (2 a 3-ból) tetszési arány.

 

Ez a második megfigyelés arra enged következetni, hogy kevesen használják ezt az értékelési formát, nem nagyon van olyan kép, amire 4-nél több ilyen értékelés jönne. (Vagy ha mégis, akkor azok egyöntetűek.)

 

(Természetesen biztos, hogy az összesámolást több helyen is elvétettem, és a megadott számok nem pontosak; de hozzávetőleges értéknek jók.)

 

Összefoglalva a következtetésemet: az emberek szemtől szemben, pontozáskor inkább felülpontoznak; de van a felhasználóknak egy kisebb köre, akik névtelen módon igenis lemínuszozzák a nekik nem tetsző képeket. Hogy mekkora ez a kör, azt becsülni sem tudom. Mindenesetre van több kép is, amelyek számos jó véleményt kaptak, 1-2 kisebb kritikával, mégis 0%-on állnak. Engem mindez nem zavar, csak gondoltam, elütöm némi hülyeséggel az időt, és ez lett belőle. Azért szerintem érdekes.


#54 2006. April. 26. ( 10:01 )   Válasz erre: #50 cincurok (2006. April. 10. 23:52)
Ahmet
Fórum hozzászólások: 28

Hú, én meg nem voltam itthon, miről maradtam le!

Na, cincike, jelentsd be, hogy mi folyik itt! Keresd az Állami Internellátó Vállalat területileg illetékes igazgatóságát!


#53 2006. April. 11. ( 00:15 )   Válasz erre: #50 cincurok (2006. April. 10. 23:52)
levice
Fórum hozzászólások: 290
#50 2006. április. 10. ( 23:52 )
cincurok
Fórum hozzászólások: 29

Befejeztem.Húú, ha ez igaz...
Minden vágyam így teljesüljön.... :))))

#52 2006. April. 11. ( 00:09 )   Válasz erre: #49 cincurok (2006. April. 10. 23:52)
levice
Fórum hozzászólások: 290
oh, milyen csúnya karakterek hagyták el sugárzó klaviatúrádat.
Sajnállak, biztosan nagy lelki fájdalom lehet egy ilyen üde léleknek, mint te vagy ilyen ronda, mocskos és sértő dolgokat írni embertársadnak.
Szegény te!


"Katzen Klo, Katzen Klo,
ja, das macht, die Katze wo,
Katzenklo, Katzenklo,
ist die richtigen Katze wo..."

#51 2006. April. 11. ( 00:01 )   Válasz erre: #48 cincurok (2006. April. 10. 23:49)
levice
Fórum hozzászólások: 290
Nem, tudod nekem a hülyeség fáj. De nagyon. (meg az, ha megpróbálnak hülyére venni...)
Tudod, a "merő véletlen" még akkor is furcsa lenne, ha lenne összefüggés a leírt szöveg, és a részletes pontok között.
De mivel ninecs, ezért jó lesz valami újat kitalálni a szent belsődből jövő megvilágosodás útján. :))))

Nem kell igazat adnod, mert látom, hogy nehezedre esik, nekem meg éppen van.

Ha egypontost adnál az sem fájna (tényleg nyugodtan pontozd végig a fent lévő értékelhető képeimet, remélem hasonló élvezet tölti el bennsődet mindeközben...)
Tudod nem az a lényeg, hogy mit mond az illető, hanem az, hogy ki mondja...

#50 2006. April. 10. ( 23:52 )  
cincurok
Fórum hozzászólások: 29

Befejeztem.

Ez nem fotósoldal, hanem elkényeztetett neveletlen hülyegyerekek chat-ja.
Itt nem a tehetség, nem a munka számít hanem, hogy aki idejön, az mennyire veti alá magát

egy fiatalokból álló grupnak.
Ez a grupp aztán nekiáll és vizsgáztatja. Na nem az alkotást, hanem az akotót. Belköt, hülye

hasznavehetetlen tanácsokat osztogat, majd jót röhög az illető alkotón, aki eleinte

jóhiszeműen tűri. Később pedig vagy elhagyja ezt a chat-ot, vagy farokbehúzva marad, de maga

sem tudja, hogy miért.
Talán sajnálja elhagyni a munkáit, illetve az azokba beleölt időt és a kreditjét. Felesleges

sajnálni, mert éppen azzal veszt, ha marad. Minden este rettegve kapcsolja be a számítógépét

és attól fél, vajon a group mely tagja köt belé egy rossz pontozással, vagy véleménnyel?
Észre sem veszi, de így éli az életét, az élete része lesz ez a terror.
Gyárt magának egy csomó felmentő kifogást,amivel megindokolja magának, hogy miért is van még

ezen az oldalon, majd nagyot sóhajt és felteszi újabb képét remegve, és egyben remélve, hogy

hátha megfelel az uralkodó grupp ízlésének.
Gratulálok!

Ez a grupp nem merne , sőt nem is tudna így viselkedni, ha nem kapna teljes körű moderátori

támogatást. De kap! Egyik moderátor felrúgva saját szabályzatának (f) pontját támogatja a

grupp tagjait, azok pedig felrúgva az elemi udvariasság szabályait durván sértegetik azt,

akit kedvük tartja. Igaz, hogy mindez nem más, mint a nagy nyilvánosság előtt elkövetett

becsületsértés, de moderátoruk szerint a NET-en olyan nincs, a NET az szabad ország, ahol

büntetlenül mindent meg lehet csinálni. Bravó!!!

Meg kellene erről kérdezni a Hírközlő és az Igazság minisztériumokat is, hogy tényleg így

van-e!

Na mindegy én végeztem. Nekem erre sem időm, sem kedvem nincs, és hülye sem vagyok, hogy

eltűrjem azt, hogy neveletlen tacskók lehülyézzenek, leköcsögözzenek, betegnek és sajnálatra

méltónak találjanak stb a távolság védelmébe burkolózva.

Távozom, de tájékozódni fogok a Magyar Fotóművészek Szövetségénél és más hasonló

szervezetnél, hogy tényleg helyes mederben folynak-e ezen a web oldalon a dolgok.

Egy biztos, hogy aki beleolvas a fórumokba, annak ugyanaz a véleménye alakul ki erről az

oldalról mint nekem, hogy itt közveszélyes vandál állatok uralkodnak.

 

Végezetül beszúrom Mutty egyik levelét.

 

<MODERÁLVA>

 

Annyi hozzáfűzni valóm van ehhez, hogy fordítva történt a dolog. Először én lettem

lehülyézve és hiszterizmussal illetve, utánna jutott eszembe a Koldusleány ominózus levele.
Mutty egyszerűen nem tájékozódott korrekten az események felől.
Csak időrendi sorrendben át kellett volna nézni a fórumokat.


   -András


#49 2006. April. 10. ( 23:52 )   Válasz erre: #46 levice (2006. April. 10. 18:28)
cincurok
Fórum hozzászólások: 29
És beteg a kedves anyukád kokeró!!!!!!!!!!

#48 2006. April. 10. ( 23:49 )   Válasz erre: #46 levice (2006. April. 10. 18:28)
cincurok
Fórum hozzászólások: 29

Nem. Csak én is reálisan értékaeltem egy képet és merő véletlen ugyanolyan pontszámok jöttek ki.

 

Ez neked már fáj?


#46 2006. April. 10. ( 18:28 )   Válasz erre: #45 Katjusa (2006. April. 10. 18:21)
levice
Fórum hozzászólások: 290
Az biza.
Értékeltem a művészi képet, és merő véletlenségből pontosan ugyanazt a pontszámot kaptam vissza.
Úgyhogy ez már beteges copy-paste függés lesz... :)))))

#45 2006. April. 10. ( 18:21 )  
Katjusa
Fórum hozzászólások: 294

Úristen, ezek tényleg betegek!!!

/copy paste rulez./


#44 2006. April. 10. ( 14:38 )   Válasz erre: #43 levice (2006. April. 10. 14:33)
cincurok
Fórum hozzászólások: 29
.

#43 2006. April. 10. ( 14:33 )   Válasz erre: #42 cincurok (2006. April. 10. 14:25)
levice
Fórum hozzászólások: 290
copy paste rulez.
/ezt értik ott, a messzi francia-honban?/ :))

#42 2006. April. 10. ( 14:25 )  
cincurok
Fórum hozzászólások: 29
Én eddig is csak reagáltam, válaszoltam az irritációkra, de alapvetően ez az olcsó civakodó stílus nagyon távol áll tőlünk. Mi akotni szeretnénk, ezért jöttünk ide és nem civakodni. Ez a kötözködős veszekedős légkör komolyan hátráltatja az alkotást. Nem csak számunkra, hanem minden alkotóképes tagtárs számára. Ők akarva, akaratlanul elolvassák ezeket az üzeneteket és ezek hatására más kedvük lesz, mint amikor a display elé ültek és annak hatása alatt akotnak valamit, ami már nem lesz jó, hiszen belopózott a lelkükbe az agresszivitás.

 

Így összesságáben megállapítható az, hogy azok a személyek akik folytatólagosan és vélhatően szervezetten indokolatlanul bántó hangú, sőt némely esetben személyben is sértő pontozott, vagy szöveges véleményt adnak kreditért cserébe a többi felhasználónak, alapvetően ennek a web oldalnak a célját és értelmét veszélyeztetik, hiszen e web oldal célja és egyedüli ésszerű értelme, hogy jószándékú amatőr fotósoknak teret, nyilvánosságot, de főleg kedvet adjon az alkotáshoz. A web oldal létrehozói tették azt annak reményében, hogy e web oldal nyújtotta előnyök hatására igazi fotóművészek kerüljenek a publikum elé. Ez fényesen igazolná azt, hogy a web oldal létrehozói nem hiába dobták ki az ablakon az adófizatők pénzét. (feltételezem, hogy e web oldal működési költségeit valamely minisztérium, vagy annak alárendelt szervezete által kihirdetett pályázat elnyeréséből van fedezve, -tehát végső soron az adófizetők pénzéből.)

 

A mi jelenlétünkel ez az oldal nem vesztett, de nyert. Nyert egy új témát, amelyet bennünket megelőzően senki nem csinált, egy új színvilágot, egy új atmoszférát és ezzel nem sértjük a normális emberek ízlését. Senki szakterületében nem jelentünk "konkurenciát". Ennélfogva egyáltalán nem érthető az a féktelenül agresszív támadás sorozat amely bennünket ért belépésünk óta.

 

    -András