FOTÓK     A LEGJOBB FOTÓK     FELHASZNÁLÓK     KERESÉS     SZABÁLYZAT     BLOG     FÓRUM         
Az összes funkció eléréséhez be kell jelentkeznie!

Kategóriáink  
absztrakt
akt és önakt
átalakított fotók
családi fotó
csendélet
csillagászat, égbolt
digitális illusztráció
divatfotó
egyéb
éjszakai fotók
ember és környezete
Featured
Fotóstalálkozó "werkfotói"
házi kedvencek
humor
járművek
légifelvételek
makró
panorámaképek
portré
Projekt Fotók
sport, mozgás
tárgyfotók
természetfotók
trükkfelvételek
vadon élő állatok
város, építészet
víz alatti fotókFórum  
Projekt Fotók - Társalgó
Kihalt az oldal mint Csernobil, tenni kéne valamit
Projekt Fotók - Hirdetőtábla
Extra art
Szabálymódosítás kéretik!
Legfrissebb blog  
Péter T. (2)
Mutty (3)
Istvan (2)
gbence87 (12)
Mariamaria (5)
Aktív felhasználók  
Összesen: 0

Szavazás  
Korábbi szavazásokKategóriák >> akt és önakt >> Beszélgessünk >> Zsaklin ---Férfi aktok

 

 

#43 2006. January. 30. ( 17:19 )  
ikone
Fórum hozzászólások: 2
FotóMagazin a HotDog.hu-n http://fotosok.hotdog.hu
Itt érdemes körülnézni!

#42 2006. January. 30. ( 17:15 )  
ikone
Fórum hozzászólások: 2

 

FotóMagazin a HotDog.hu-n

http://fotosok.hotdog.hu

 

Itt érdemes körülnézni!


#41 2005. May. 20. ( 22:12 )  
Oszi
Fórum hozzászólások: 22

Kedves Admin!

Az utóbbi 6 azaz hat hozzászólást, nem lehetne törölni, mint teljesen és végletesen nem ide valót? Eddig ez a topik arról szólt - főleg, ha kitérőkkel is - ami Zsaklin szándéka volt. Ez a hat hozzászólás, annyira méltatlan itt.


#40 2005. May. 19. ( 12:37 )   Válasz erre: #39 CJ Seven (2005. May. 19. 12:18)
Edmundo
Fórum hozzászólások: 27

A továbbiakban nem offolnám szét a topicot!


#39 2005. May. 19. ( 12:18 )   Válasz erre: #38 Edmundo (2005. May. 18. 22:24)
CJ Seven
Fórum hozzászólások: 18

Akkor idefigyelj Kisgyerek!

 

Visszakérdezek! Van itt fent általad készített fénykép, amit mobillal csináltál? NINCS! Akkor kb. ugyanannyi jogod van bírálni a képeimet, mint nekem az aktjaid!

Könnyű a szavakat támadásra használni! Meg itt okoskodni! Kritizálni jöttél fel ide? Nem is ismersz, akkor miért alkotsz rólam véleményt? Elég szomorú, hogy ezek alapján ítélkezel felettem! Amúgy igazad van! Egy Senki vagyok, Seholországból! De nem is akarok másnak látszani! Veled ellentétben!

Te egy egy 20 éves ember vagy! Namármost! Jobb esetben 18 évesen érettségiztél! 2 év alatt elvégeztél valami fotós gyorstalpalót, ami alapján ki mered jelenteni, hogy értesz a fotózáshoz? Ha jobban megnézed a reakcióimat, én azok szavára adok, akiknek már lehet picit adni a szavára (nem 20 évesek)! Mit érdekel engem, hogy egy ilyen taknyos, mint Te itt okoskodik! Nem is nagyon foglalkoznék Veled, de tiszteletlen vagy! És utálom, ha valaki tiszteletlen!

Nagy a szád, hiszen ugyanezen dolgokat nem nagyon mernéd az illető szemébe mondani! Itt egy "Edmuno" lehetsz, aki mindenkinek megmondja a frankót! Én is írhatnám, hogy szerintem milyen ember vagy, de nem fogok két levél után ítélkezni! Ne haragudj, hogy megint durva dolgokat írok, de nem mehettem el ezen reakciód mellett szó nélkül! Nem tudom megérteni, hogy ok nélkül miért kell támadni! Ha pedig támadnak, akkor igyekszem megvédeni magam!

 

Mint már említettem, nem olvastam sehol ennek a honlapnak a szabályzatát, hogy csak fényképezőgéppel készült képeket lehet ide feltenni, és úgy, hogy másokat is megkérdezek előtte! És tudod miért nem olvastam? Mert szerintem nincs ilyen szabályzat! Így sajnos el kell viselned a jelenlétemet! Ha nem megy, akkor arról nem tehetek! Részemről a vitát lezártnak tekintem!

 

Szia!


#38 2005. May. 18. ( 22:24 )   Válasz erre: #37 CJ Seven (2005. May. 18. 15:57)
Edmundo
Fórum hozzászólások: 27

--OFF-- (elnézést mindenkitől, akinek nem szólnak az alábbi sorok)

 

Nagyrabecsült CJ Seven!

 

Gratulálok! Találtál egy olyan helyet, ahol belémköthetsz! Csak tessék! (neked a kötés, nekem a varrás) De akkor sem értelek!

Hol volt egy pillanatig is baj az, ha engem kritizáltak? Támaszd alá azt amit mondasz! Nincs semmi amire alapozhatsz! Addíg egyetlen egy állításodat, érvedet sem fogadom el amíg korrekt indokot, alapot nem adsz neki!

"Téged kritizálnának, akkor már baj van mi? Azért nem mersz aktot feltenni." Megmondom neked, miért nem teszek fel aktot! Azért, hogy az ilyen "telefonnal-kattintgatós" okostojások rá se nézhessenek! Miért? Mert nem tudod értékelni! Csak kategorizálni, besorolni, beosztani, kijelentéseket tenni. De mire fel?? Van valami alap? Egy jó érv, egy indok? Esetleg szakmai felkészültség, hogy ilyen mellékes dolgokat említsek. Nem állítom magam fotóművésznek, egy pillanatra sem jut eszembe, de legalább érdekel a dolog és nyitott szemmel járok, gondolkodom, van véleményem és próbálom alátámasztani érvekkel. Ezt el lehet fogadni, meg lehet kérdőjelezni! Le tudom vonni a tanulságot, abból ha valaki nem fogadja el a kritikámat, érveimet és mást gondol. De vannak számomra érthetetlen dolgok!

Hogy jössz te az akthoz? Vannak általad készített aktok itt a fórumon?? Mutasd! Szeretnék a csodájára járni! De nem látom sehol! Akkor miért mondod meg, hogy mi a frankó?? Meg mered mutatni a képeidet! Rendben! Mutasd meg! De az a kijelentés, hogy nem félsz a kritikától az egy kicsit nevetséges! Miért írsz ide a fórumba, ha nem tudod elviseni azt, amit írtam a képedre? Jegyzem meg, nem alaptalanul és nem egyéni nemtetszés volt!

De maradjunk a kritikánál! A stílusod olyan amilyen! Eléggé jellemző rád (hiszen a tied), akaratlanul is elárulsz magadról dolgokat (helyesírás, nyelvhasználat, fogalmazás mód, általad készített "képek"). Mind olyan jelek, amikből következtetni lehet arra, ki is vagy valójában! Számomra senki, egy jellemtelen fazon, a belevaló fajtából!

Nézzük mást! Kritizálod a testem annak ellenére, hogy láttad volna valaha is! Ha láttad, akkor mi vele a baj (akt szempontjából)? Milyen neked a jó férfi test, ami egy jó férfi akthoz kell? (csak, hogy kapcsolódjunk valamelyest a témához)

Szeretném, ha az emberek nem csak úgy, a nagyvilágba mondanának véleményt, hanem annak értelme is lenne és esetleg tanulni is lehetne belőle! Nem világbékét akarok, csak annyit hogy ha van mit akkor használjuk gondolkodásra!

Már írtam: Remélem tanulsz a hibáidból! Még nem: A legalapvetőbbekkel kezd!

 

Tisztelettel:

 

Horváth Róbert (Edmundo)

 

UI: Ha van egy olyan képed, ami esetleg a minimum szintet megüti, legalább minőségben, akkor légy oly szives értesíteni!

 

--ON-- (Elnézést kérek a többiektől!)


#37 2005. May. 18. ( 15:57 )   Válasz erre: #27 Edmundo (2005. April. 26. 09:50)
CJ Seven
Fórum hozzászólások: 18

És már megint!

 

Tehát, nem bonbot, nem is gonbot, hanem GOMBOT!!!!


#36 2005. May. 18. ( 15:56 )   Válasz erre: #27 Edmundo (2005. April. 26. 09:50)
CJ Seven
Fórum hozzászólások: 18
Elírtam!  Nem bonbot, hanem gombot!

#35 2005. May. 18. ( 15:54 )   Válasz erre: #27 Edmundo (2005. April. 26. 09:50)
CJ Seven
Fórum hozzászólások: 18

Csak akkor vagy naggyerek, ha másokat kell kritizálni? De ha már Téged kritizálnának, akkor már baj van mi? Azért nem mersz aktot feltenni. A "köz"-nek nem fog semmi megfelelni, mert a "köz" az nem olyan emberekből áll, akik teljesen egyformák! Valld be őszintén, hogy félsz a kritikáktól! Hisz tudod a tested nem egy olyan valami, amit mutogatni lehet ilyen fórumokon! Most jöhetsz azzal, hogy az én képeim sem olyanok! De én legalább meg mertem mutatni őket, nem félve a kritikáktól!

Na, erre varrjál gonbot!


#34 2005. May. 16. ( 21:55 )   Válasz erre: #16 koboldleány (2005. April. 20. 11:35)
Csiga34
Fórum hozzászólások: 11
Jó a meglátásod, (bár én nem látok ellentmondást a kijelentésemben), csak nem tettem oda hozzá azt, hogy én az ilyen típusú fotós fórumokra koncentrálva teszem ezt a kijelentést. Természetesen lehetnek az önkifejezésnek olyan formái is, amikhez nincs szükség közönségre, vagy a közönség megbotránkoztatására irányul. Szélsőséges esetben lehet akár káros is az önkifejezés, akár az egyénre, akár azokra nézve, akiket (vagy amiket) eszközül használ az "önkifejezéshez".

#33 2005. April. 28. ( 13:04 )   Válasz erre: #31 Klingsohr (2005. April. 27. 23:28)
Oszi
Fórum hozzászólások: 22

Szia!

Én is készítettem magamról képeket, hasonló módon, meg egy tükör segítségével. de nem vagyok túl fotogén, én sem merném közölni.

A kangörcsben, az erotikus, vagy annak szánt pixeldömping megkülönböztetésében teljesen igazat adok. Ezzel együtt a  legtöbb néző nem tud a modell adottságitól eltekinteni. Nehezen lépjük át saját korlátainkat. Nem hiába soroltam föl pár ismert művészt akiknek bőven vannak nem a szépségről, de a testről készített igazán kifejező alkotásai.


#32 2005. April. 28. ( 09:14 )   Válasz erre: #31 Klingsohr (2005. April. 27. 23:28)
Csikós Árpád
Fórum hozzászólások: 4

Mennyire jó az, amit mondasz!

Üdv, Árpi


#31 2005. April. 27. ( 23:28 )  
Klingsohr
Fórum hozzászólások: 4
 
 Sziasztok!
 
Jó sok gondolatot adtatok ki magatokból ezen a fórumon így mindenki írását nem is olvastam el teljesen.
Az aktfotózás ugyanolyan terület mint a többi. Szerintem. Minden téma, azaz modell másként csapódik le lelkünk halványfinom szálain és mást közöl.
 Aki rengeteg szép nőt látott az interneten és már szinte csömöre van tőle, az tudja leginkább értékelni a művészi hatást az aktfotóban. Nélkülözve a szexuális vonzalmat, felkelti érdeklődését a beállítás, a póz, ami más mint amit eddig látott.
 Egy kiéhezett kangörcs biztos, hogy egy csinosabb nőről készült fotóra is rámondja, hogy jó, mert álatala gerjedelem keletkezik benne és ez pozitívan befojásolja.
 
 A férfi aktokról annyit, hogy én azokra is ránézek, de tisztán esztétikai szempontok alapján.
Dávid szobra sem egy izomkolosszus mégis szépen mutat, férfias és sugárzik a fiatalságtól.
Én egyik nap kipróbáltam az önaktot, mindenféle különösebb megvilágítás nélkül, a szobámban.
Furcsa volt önmagamat visszanézni de nem taszított, inkább érdekes volt. Persze internetre soha nem tennék fel magamról ilyen fotót, mert esetleg visszaélhetnek vele. Időzítéssel készítettem a képet, de volt időm felvenni egy fekvő pózt ami elfogadható volt számomra és egyátalán nem volt az a macsós, izomfeszítő.
 Szerintem érdemes kipróbálni mindenkinek önmagát is, persze csak ha van önbizalma és nem riad vissza magától amikor a fürdőszobában a tükörben meglátja meztelen valóját.

#30 2005. April. 26. ( 14:30 )   Válasz erre: #29 Oszi (2005. April. 26. 14:12)
mlaya
Fórum hozzászólások: 119
Szia, Oszi!

De az is lehet, hogy csak Neki hiányzott valami belôle. Nem lehet mindenkinek tetszeni, mert az a középszer. Arra ott vannak a másoló zsenik. Én ezért mondom néha, hogy magamnak fotózok, ritkán, de akkor nem érdekel a mások véleménye.
Ettôl még tudom, ha nem jó amit csinálok, de az is jó valamira. Pl. arra, hogy olyat többet ne csináljak. Van egy képem, sokáig fent volt a falon, ha mentem fotózni, mindíg megnézte. Rajta volt az összes olyan hiba, amit nem illik elkövetni. Már levettem, Édesapám portréja volt és mivel már meghalt, megtisztelem azzal, hogy nem ezt rakom ki Róla. De sok embernek kéne egy ilyen kép, amire, ha ránéz, látja a hibákat és csak utána kezd el fotózni. mlaya

#29 2005. April. 26. ( 14:12 )   Válasz erre: #28 mlaya (2005. April. 26. 14:01)
Oszi
Fórum hozzászólások: 22

Laja!

Köszönöm! De inkább az az alázat, vagy tisztelet van bennem az alkotás iránt, amit te is emlegetsz. Lehet, túl sok bennem az önkritika, vagy sokszor hibásan működik, de én jó képeket, tartalmas képeket, olyanokat szeretek készíteni ami megfogja a nézőt. Mutty írta az egyik képemre aminél volt jobb szerinte, hogy azzal a képpel nem tudtam elvarázsolni. Tehát valami hiányzott belőle.

Igazából engem erősítesz! Értéket kell közölni. ezért most egy kicsit pihiznem érdemes, hogy meg tudjak felelni az önmagam elvárásának. Mert szerencsére nekem vannak barátaim akik figyelmeztetnek arra, hogy ez most nem volt jó kép! :-) és kívánok ilyen barátokat másoknak is!


#28 2005. April. 26. ( 14:01 )   Válasz erre: #23 Oszi (2005. April. 23. 11:32)
mlaya
Fórum hozzászólások: 119
Helló. Oszi!

Miért Te görcsölsz? Miért kéne olyan képet készíteni, ami 'másoknak tetszik'? A lényeg, hogy neked jó legyen. Persze, ez így öntelten hangzik, de errôl van szó. Ha mindenki venné a fáradságot magának és kiválogatná a képeit, aztán csak azt tenné fel, amelyik megérdemli, jobban járna ö is, mi is. De nem, mindenki zseni, csak jót tud 'alkotni' és közben alapfogalmakkal nincs tisztában. Olyan képeket fotóznak újra, amit már százszor fotóztak, de a mama azt mondta, Pistike, zseniális vagy!-és azóta ö tudja magáról. Addig volt jó, amig filmre fotóztak az emberek, mert akkor pénzbe került és jól meggondolta, mit fotóz le. Most meg nyomja a gombot és várja a 10 pontot. Az, hogy nem ér kettôt sem, nem baj, csak tessék megadni, különben visszaminuszolunk! Hát, valahol itt a baj. Nincs alázat a képpel szemben, a nézôvel szemben, vagy valahogy úgy, hogy legyek én alázatos, mert megnézhettem a képeit. Én nem foglalkozom a dologgal, igyekszem azt fotózni, amit gondoltam, ha nem sikerül, újrakezdem. Aki pedig a képen a modellt nézi, pontozza, talán a férfimagazinokkal járna jobban, mert errôl a szakmáról fi...göze sincs.
Na jó, ma kicsit fel vagyok piszkálva, nem írok többet, mjd ha kifújtam magam.
Üdv., mlaya

#27 2005. April. 26. ( 09:50 )   Válasz erre: #19 Zsaklin (2005. April. 21. 12:38)
Edmundo
Fórum hozzászólások: 27

Érdekes dolog ez! Eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel az oldallal és a fotózást is csak magam szórakoztatására és szabadidőmben tettem (már ha volt). De el kell, hogy mondjam ez a kérdésfelvetés nagyon érdekel! Igazából nem tudok választ adni rá, hogy miért nem kelendőbbek a férfi aktok de saját tapasztalataimat meg tudom osztani veletek. Elöljáróban annyit, hogy kedvesemmel szoktuk egymást fotózni néha-néha és nem is sokszor. Inkább én vagyok a fotós (férfi) és ő a modell (nő). Előfordult már a szerepcsere. Mindez annak volt köszönhető, hogy mutattam pár képet magamról (önakt) amit úgy gondoltam, hogy esetleg érdemes lenne egy hozzám igen csak közelálló embernek megmutatni. Egy része nagyon tetszett neki és egy része hihetetlen mód nem. Ezek után a tetszetősebb vonalon próbáltunk elindulni és bevallom őszintén, nem tudtam sokáig eldönteni mi fogja meg a képekben, ma az amit érdekesnek lát. Hát eddig jutottunk, alig több tucat kép, nem sok, de tovább lépni nem merek(ünk). Nem tudom miért, de nem merem feltenni a képeket, mert nem igazán tudom mit várjak a 'köz'-től! Kivárás. Ez következik. Várok egy olyan képre ami megfelel a 'köz'-nek és én is látom benne azt amit szerettem volna! De a mai napig nem tudom egy mi köt le egy nőt egy férfiről készült képben! Még úgy sem hogy én vagyok a képen! Lehet azért mert, fiatal, éretlen és tapasztalatlan vagyok, lehet! Nem állítom az ellenkezőjét!

A tetszetősebb vonalról annyit, hogy visszafogottabb és kevésbé "pornográf" (<--nem jó ez ide de jobb nem jut eszembe) tartalmú képek egy teljesen átlagos (vagy inkább normális)  testről.

A téma érdekes mind a saját oldalamról (nem tudom mennyire volt érthető?!), mind mások véleményei, hozzáállása!

 

Edmnudo


#26 2005. April. 23. ( 16:50 )   Válasz erre: #25 Oszi (2005. April. 23. 13:36)
Csikós Árpád
Fórum hozzászólások: 4

Elsősorban nem erre a lapra gondoltam, hanem a hazaiakra úgy általában.

Szia, Árpi


#25 2005. April. 23. ( 13:36 )   Válasz erre: #24 Csikós Árpád (2005. April. 23. 11:47)
Oszi
Fórum hozzászólások: 22

Nincs semmi gondom ezzel a lappal! Itt egyenlőre a legnormálisabb reakciókra lehet számítani - kivételek mindenhol vannak. Legutóbb az fv-n ütköztem valakivel, igaz másodszor. De úgy gondolom fejben kell összerakni magamat újra. Meg kell találnom a képeimben önmagamat is, vagy inkább újra meg kell találnom magamat, hogy lehessenek képeim. De azért egy-egy képet fölteszek, persze, nem akarok kiszakadni a körből.

Üdv

Oszi


#24 2005. April. 23. ( 11:47 )   Válasz erre: #23 Oszi (2005. April. 23. 11:32)
Csikós Árpád
Fórum hozzászólások: 4

Oszi, ismerem a problémádat, mármint a közízlésnek leginkább megfelelni akarást. Én is először a publikálás elmaradását tartottam megoldásnak, aztán rájöttem, nem velem van a baj. Engem igazolt az, hogy vannak olyan honlapok (nem mondom, hogy hazaiak), amelyeken tényleg a szépséget értékelik és a mondanivalót. Így tehát azt mondom, nem az a megoldás, hogy nem töltesz fel, hanem az, hogy megválogatod, hová.

Üdv, Árpi


#23 2005. April. 23. ( 11:32 )   Válasz erre: #21 mlaya (2005. April. 21. 16:51)
Oszi
Fórum hozzászólások: 22

Az elmúlt hetekben kicsit háttérbe szorult a fotózás az életemben, ezért nem is olvasgattam a forumot.

Ténylegesen a korrektúra, a retus miatt tanulgatom a PS-t, mert nagyon sok képemen amin a modellen volt valami "eltérő" azt azonna lkifogásolták, azért pontot, pontokat vontak le. Hiába mondanám nem érdekel a közizlés, sajnos érdekel, én szeretnék magasra értékelt képeket készíteni.

Mára ennek a csapdájába estem. Görcsösen próbálok "megfelelőt" készíteni. Ezért inkább egy időre abbahogyom a képeim közlését, amig merek újra önmagam lenni, és nagy ívben tojni arra, hogy valakinek nem tetszik egy anyajegy. De így vagyok még az ékszerekkel is. Én szeretem a nőn az ékszereket, arányosan, díszítően.

Másrészt végre találtam olyan modelleket, akiknek számomra gyönyörűségesen kidolgozott a testük. Látszanak a mozdulat során feszülő-lazuló izmok változatos játéka. Nekem ez szép, másnak túl férfias, vagy "hű de girnyó". Más a szépség ideálunk.

Zsaklin talált egy fantasztikusan nőies, kívánatos nőt, hozzátette a maga elismerten jó tudását és képei aratnak. Joggal!

Sok képe esetében a modell is "elviszi" a képet, de nem ezek a fontosak - szerintem - ebben a körben, hanem azok, ahol

a modell "csak" egy eleme a képnek.

Ettől függetlenül, jellemzően férfi szemmel - a hölgyek majd nyilatkoznak - meghatározó tud lenni, hogy az adott modell tetszik-e, vagy sem. És itt nem kell feltétlenül csak az aktra gondolni!

Laja, a fentiekkel csak erősítettelek abban, hogy "Meg ez egy olyan összetett téma...". Oszi


#22 2005. April. 21. ( 16:54 )  
Csikós Árpád
Fórum hozzászólások: 4

Érdekes a téma. Csak a saját aspektusomból tudok hozzászólni. Nekem eddig etikai problémáim voltak a férfi aktokkal. Nem tagadom, a konzervatívabb vonalat képviselem, ezt biztosan látni a képeimen is. Legalább is eddig, mert újabban változom a világgal együtt. Kaptam már férfi aktra megrendelést, tárgyalás alatt van a dolog. Szokni kell a gondolathoz és elvonatkoztatni a sztereotípiáktól, ezt be kell látnom nekem is. El kell fogadni, hogy nem csak a tökéletes alakú nőket lehet és szabad fotózni, mert a fotográfia alapvetően nem csak erről szól, de ehhez biztosan fel kell nőni, érni kell. Biztosan változni fog ez a jövőben és ha belegondolok, változnia is kell, nem ragadhatunk le mindig az eszményképek ábrázolásánál. Ehhez azonban előbb az kell, hogy egymás képeit befogadni próbáljuk és nem mindenáron a hibát keresni bennük. A hajam égnek áll, amikor egy értékelés csak a szerkesztés és a vágás hibáiról szól, csak azért, mert az értékelő elvégzett már egy ELO-fotótanfolyamot. De ez már egy másik téma.

Üdv, Árpi


#21 2005. April. 21. ( 16:51 )  
mlaya
Fórum hozzászólások: 119
Már olvastam Zsaklin felhívását, de lusta voltam, mint a kanmalac. De most, hogy végigolvastam amit írtatok, tényleg ugyanarról beszélünk? Mi az, hogy a nôi akt könnyebb, mert..., meg a szép test,...meg a modell lelke?
Ha valaki szépet akar, nézze meg Helmut Newton képeit, nem attól szépek, mert a legszebb modellekkel dolgozik, hanem mert nagyon tud fotózni. A szép testet fotózni semmivel sem könnyebb, vagy nehezebb, mint a nem szépet. Szándékosan nem írok csúnyát, mert nézzétek meg Serrano képeit, a 70 éves Fôiskolai modellrôl készült képe, ami pár éve Budapesten botrányt kavart, valami csoda. Vagy Annamarie von Sárosdy aktképei férfiakról. Álltam, néztem és piszokul irigyeltem, pedig teljesen hetero vagyok, 3 gyerek apja, de valamit ezek az emberek nagyon tudnak: fotózni.
Nincs könny? meg nehéz téma, csak van ami közel áll hozzánk, van ami nem. Én nem tudok(?) férfiaktot készíteni, mert nekem az kell, hogy mint NÔ érdekeljen a modell. De ettôl még látom, ha egy férfiakt, szép. Fotószempontból, persze, mert számomra egy meztelen férfi nem vonzó. De nöi akt sem a szexualitásától lesz jó kép, hanem mert megfelel bizonyos esztétikai követelményeknek. Zsaklin, a Te férfiaktjaid nekem errôl szólnak, és irigyellek picit, mert én valószin?leg sosem fogok férfiaktot fotózni, nem érint meg, de mint kép kivált bizonyos érzelmeket.
Más: Én is megbeszélek dolgokat a modellel, hisz együtt dolgozunk, de egyet be kell látnia: én vagyok a fônök, de érdekel a véleménye. Ha nem látja a dolgot, nem tudja mit várok Tôle, megzavarodik. Ha nem vagyok biztos magamban, megzavarodik. Persze, ettôl még csinálhatok használhatatlan képet. A másik: nekiáll 'önkifejezni' akkor azt mondom, álljon a másik oldalra, majd én vetkôzöm. Ô jár rosszabbul. Ez egy kölcsönviszony, Ô a testét adja, én a tudásom javát-lehetôleg-de mindíg tisztelve a másikat. Tudok olyan esetet, amikor a modell a kiállítás-megnyitó elött vetette le a képet. Joga van hozzá, de nem jobb együtt dolgozni?
MÉG MÁSABB: A 'szépség'. A mai, magazin-nemzedék fel sem tételezné, hogy nem csak csodatest? nôk és férfiak vannak. Hát tessék megkapaszkodni, hál'Isten vannak hétköznapi szépségek is. Oszi, írod hogy meg kellett tanulnod A PS-t emiatt. Emiatt kár volt, tanulják meg tisztelni az embert és hozzáteszem, Japánban egy anyajegy, vagy 'hiba' teszi igazán izgatóvá a Nôt, mert ettôl egyéni.
Na, most megint elkalandoztam kapok majd, de igérem legközelebb jobban figyelek.
Meg ez olyan összetett téma, amit nem lehet egy nekifutással elintézni. mlaya

#20 2005. April. 21. ( 14:34 )   Válasz erre: #19 Zsaklin (2005. April. 21. 12:38)
oly
Fórum hozzászólások: 2

kb 1,5 evet irtam ez lehet 13-14 honap:).

nincs kedvem hozzaszolni  en inkabb fotozom es csinalom a rossz kepeim a mit altalaban a konzervativ latogatok megszolnak...

 

es nincs kedvem vitatkozni. mint ahogyan most sem a kb 1-2 honapos elteresröl sem.

 

 

üdv

oly


#19 2005. April. 21. ( 12:38 )   Válasz erre: #18 oly (2005. April. 20. 17:07)
Zsaklin
Fórum hozzászólások: 10

csak annyit fűznék hozzá, hogy nem ismerheted a képeimet másfél éve mert picivel több mint egy éve fotózok;-)

 

férfi aktos témához nincs kedved hozzá szólni?

 

Üdv Zsaklin


#18 2005. April. 20. ( 17:07 )   Válasz erre: #17 Zsaklin (2005. April. 20. 16:13)
oly
Fórum hozzászólások: 2

Egy ket szot a vitahoz.. Zsaklin es Oszi munkait ismerem kb 1,5 eve. nagyon sokat fejlödtek mind ketten  minden elismeresem. Oszit ismerem szemelyesen is , talan a korral jar hogy maskeppen reagal mint Zsaklin. A kritikakat mindenki maskeppen viseli el es a reagalas szinten valtozo. De ez egy normalis emberi dolog.

 

A modelek lelki vilaga...

 

Termeszetes hogy ha egy bizonyos kapcsolatot felepül  a fotos es a model között sokkal jobb az eredmeny -kiveve ha profi modellekel dolgozunk. Ott idö nincs a lelkizesre .. sokszor elöfordul hogy a model a 3-4 kep utan  cserelödik mert nem felel meg ...hogy miert? hagy ne fejtsem ki. Ez vonatkozik a ferfi modelekre is.

 

Ha a sudiomban nem megbizasbol fotozok  az elsö lepes az hogy egy min 1 oras beszelgetes van a moodellel kave stb. itt megalapozodik az a szint ahol a munkat el lehet kezdeni, megbeszeles a kivansagokrol, pozok fotok közös megbeszelese . majd a következö alkalommal keszülnek a fotol de az sem az elsö 5 percben  amodelnak kell idöt adni hogy feloldodjon  bitossa valjon. Egy a mi nagyon fontos a z eredmeny mind ket feltöl függ es ez egy közös produkcio.  Ami nagyon fontos a model szoval tartasa beszelgetes a munka közben.

 

Ami a fotos gondolatait illeti..

termeszetes dolog az hogy a megbeszelt pozok valtasa közben spontan jött ötletek is megvalositasra kerülnek mert epp akkor  es ott jo a poz stb itt nem gondol a fotos semmit csak a pillanat adja meg az alkotast. utanna sokat lehet magyarazni mit is akart a fotos mutatni.

 

Amit viszomt csak ajanlani tudok minden aktal foglalkozonak : sok sok kepet kesziteni elemezni megbeszelni. Es tajekozodni az akt mai allasaval ( itt a konzervativ latast gondoltam)  ujjabb foto könyvek tanulmanyozasa stb

Nem art nehe egy workshop latogatasa sem .

 

Jo fenyeket..

oly


#17 2005. April. 20. ( 16:13 )   Válasz erre: #13 Aram (2005. April. 15. 11:33)
Zsaklin
Fórum hozzászólások: 10

Az egész elméleted ott bukik meg, hogy én a modellekkel ugy dolgozom, hogy kikérem a véleményüket egy bizonyos ötletről, ha nem tetszik neki nem csináljuk, nem erőltetek rá semmit... tehát nem öncélú a fotózás, hanem egy közös alkotás...

szerintem jobb korábban foglalkozni a modellek lelkivilágával, mint később (fotóközlés után)... mikor már 3-4 negatív megjegyzést tettek a modellről...

 

Oszit nagyon régóta ismerem, és dolgoztunk is együtt, ismerem a munka módszerét, vagy is még az akkorit... Nem tudom azóta változott-e...

Nehezen tudtunk együtt dolgozni, más elképzeléseink vannak az akt fotózásról, másképp látjuk a világot...

Abban igazad van, hogy foglalkozik a modellek lelkivilágukkal, de az szerintem már késő ha csak a vigasztalásban jutt szerepe...

 

Kedves Aram ideje lenne válalni magad és nem egy állarc mögül irogatni, de ha ezt látod helyesnek akkor, nem ajánlom a továbbiakban a modellkedést, mert még sok sértő kritka érhet, és ezekhez nem csak korban kell felnőni...

 


#16 2005. April. 20. ( 11:35 )   Válasz erre: #8 Csiga34 (2005. April. 07. 13:22)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101

"A fotó elsődleges célja az, hogy kifejezze (közvetítse) a fotós belső világát, gondolatait, érzelmeit, (stb,) ezért a fotós már eleve olyan képet próbál készíteni, ami (legalábbis részben) megfelel a "közízlésnek", nyilván azért, mert befogadó közönség nélkül nem tudja a fotó betölteni az elsődleges célját."

 

Én Csiga ezen mondatában ellentmondást látok. Akkor nem lenne ellentmondás, ha a belső világ kifejezésének feltétele lenne a befogadó közönség. Amennyiben Csiga úgy gondolja, hogy így van, akkor nincs ellentmondás. Én azonban nem így látom. Én kifejezhetem belső világom anélkül, hogy az nem találkozik a közízléssel. Az elfogadásra irányuló alapvető emberi igényünk fog csak csorbát szenvedni.

De valamilyen szinten megnyugtató tud lenni, ha csak úgy a prérire hányjuk magunkat. A Hosszú jegyeség c. filmben, amikor Mannech (így írják?) a háború kellős közepén egy korhadt fába karcolja szerelme szimbólumát (MMM) úgy gondolom, hogy megnyugvást érzett. Sőt talán csak így bírta elviselni azt a létformát.

 

Ez sem a témához volt hozzászólás, de szerettem volna reagálni.


#15 2005. April. 20. ( 11:23 )   Válasz erre: #6 Mutty (2005. April. 06. 09:22)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101

"Átlagos fiatal nőről viszonylag könnyű valami szépet alkotni, egy átlagos férfiről készült aktkép nem ad esztétikai élményt..."

 

Az altémába lépve és az eredeti kérdést olvasva Mutty itt idézett véleménye fogalmazódott meg bennem olyan formán, hogy egy férfinak a semminél kidolgozottab izomzattal kell bírnia, hogy tetszetőssé váljon, míg egy nő legátlagosabb voltával is tetszetősebb.


#14 2005. April. 20. ( 11:18 )   Válasz erre: #13 Aram (2005. April. 15. 11:33)
koboldleány
Fórum hozzászólások: 101

 

Én még egyelőre nem sokat néztem itt, de kérdem én, akkor szerinted Aram van igazság valahol? Mihez képest nincs igaza valakinek? A te meglátásodhoz képest? Az álatlános meglátáshoz képest? Mi az általános meglátás? Amit a legtöbben látnak? Amit "legjobbak" látnak? Kik a legjobbak? Profi fotósok őszinte emberséggel, tapintattal, stílussal, empátiával talán. Hova lehet lehorgonyozni, miért olyan ingó és szubjektív a világ? Hogy igazodhatok én el?

 

Ez nem is ehhez volt hozzászólás, csak megbolondulok a kérdéseimtől. Bocsánat.